SAPUNI SA KRISTALIMA I DRAGIM KAMENJEM: PRIRODNA KOZMETIKA „HVALA“ IZ ALBINOVE RADIONICE

od Marija

„Tek kada budemo zahvalni na tome što imamo, možemo imati i više i uživati u tome“, Albin S.

Pre devet godina kada su nastali njegovi sapuni sa kristalima, bili su jedinstveni i na svetskom tržištu. Oni su samo deo proizvoda koje kreira velikim delom po tradicionalnim receptima svoje prabake Umke. Neke od njih možete kupiti u svim DM radnjama u Srbiji. A lako se prepoznaju. Po znaku „Hvala“ jer su deo prirodne i ručno pravljene kozmetike „Hvala“ koju je kreirao Albin Salihović.

Albin je diplomirani glumac. Međutim, pored velike ljubavi prema sceni, pre devet godina počeo je da proučava biljke, kristaloterapiju, energoterapiju i to znanje pretočio u kozmetičke proizvode.

Iz jedne radionice u Beogradu, zahvaljujući velikoj ljubavi, posvećenosti i kreativnosti, izlaze nejgovi prirodni sapuni, melemi, kreme, ulja, tonici… Za sve to koristi ono što priroda daruje, bez veštačkih dodataka. Zato tu čarobnu reč „Hvala“, Albin delom upućuje i prirodi, zahvaljući na svemu što nam daruje.

Iz široke lepeze proizvoda, nekima možda najveću pažnju privlače upravo sapuni sa kristalima i dragim kamenjem. Jer, zaista, nisu obični. Oni ne skidaju samo fizičke nečistoće, oni zbog svog energetskog dejstva kristala čine da se osećamo opuštenije, svežije, rasterećenije i oteramo negativnost u nama.

Upravo zbog toga, koncept „Hvala“ kozmetike je holistički. Ona neguje i telo, ali i dušu. Jer je sam kreator koncepta Albin tako hteo – da bude u saglasju sa prirodom, da iz nje uzme ono najbolje, najlekovitije i da tako oplemeni čovekov duh. Jer tek kada su naše fizičko i duhovno u saglasju postižemo balans kom težimo.

Ali da se vratimo na početak.

ZADRŽATI TRADICIJU, NE ODBACIVATI NOVINE

Može se reći da je pravljenje prirodne kozmetike u Albinovoj porodici tradicija. Njegova prabaka Umka bila je poznata po svojim lekovitim melemima. Tradicionalnu recepturu, Albin je zadržao, ali se trudio i da je osavremeni.

„Suštinski se nista nije promenilo u recepturi, I dalje svaku biljku berem sa zahvalnošću I na isti način kao sto je i prabaka radila. Postoje jedinstvena pravila u branju, sušenju, ekstrakciji bilja bez obzira na vreme u kom se nalazimo. Ono sto ja radim jeste da neke proizvode oplemenim nekim biljkama i supstancama koje nekada nisu bile dostupne i na taj način čuvam tradicionalnu recepturu, a u isto vreme i idem u korak sa novim vremenom“, priča nam Albin.

Piling za usne „Hvala“

Albin je osnovao i udruženjeHvala” koje se bavi očuvanjem tradicionalne recapture izrade prirodne kozmetike. Tako koncept svoje kozmetike i znanja koje je sticao godinama širi dalje sa zainteresovanim građanima. Pre nekoliko godina bio je autor i voditelj istoimene emisije koja se, ukratko rečeno, bavila fizičkom i duhovnom hranom.

Iz imena kozmetike, udruženja i emisije, svakako proizilazi zahvalnost, ali kako se Albin dosetio tog imena.

„Na jednom putovanju sam razmisljao o tome kao I na unapredjenju koncepta. Secam se da su krenule ideje da naviru tolikom brzinom da nisam smeo da ih samo skladistim u glavi, vec sam odmah izvadio rokovnik iz torbe I poceo da zapisujem I ne gledajuci vise u pravcu tog papira. Kada je na red došla reč HVALA, zaista sam po prvi put osetio neverovatnu energetsku moc te reci. Zahvalnost Bogu, prirodi, roditeljima, precima, prijateljima i zahvalnost prema svim sitnim stvarima koje nas okružuju i čine srećnim ima nevorovatnu moć rehabilitacije i napretka. I tako je nastalo; kratko, jasno i moćno – Hvala!“, kaže Albin.

SAPUNI SA KRISTALIMA: „SAPUNI KOJI ČISTE TELO I AURU“

Želeći da ponudi nešto drugačije, jedinstveno, a korisno, nakon edukacije o kristaloterapji, odlučio je da proizvodi sapune sa kristalima. 2011. godine kada je krenuo u taj poduhvat, bio je jedinstven na tržištu.

Sapun „Hvala“

„Svaki kristal i poludragi kamen ima svoju vibraciju, tj frekvenciju koja korespondira sa našim biopoljem. Na taj način mi našu frekvenciju, koja često bude u disbalansu zbog raznih faktora pod kojima danas živimo, vraćamo u balans. Malo je ovde prostora da pricamo o tome, jer je to jedna veoma siroka tema. Ali sada je dostupnost informacijama toliko velika da ce vasi čitaoci, verujem, pronaći inforamcije o svemu ovome. Čak je i Nikola Tesla veoma mnogo i temeljno govorio o tim vibracijama i frekvencijama. Sam slogan vezan za nase sapune ce dati odgovor na vaše pitanje  – Sapuni koji čiste i telo i auru!“.

ČETIRI PROIZVODA „HVALA“ U DM RADNJAMA

Četiri proizvoda „Hvala“ kozmetike nalaze se u svim DM radnjama u Srbiji. To su: 1.antiperspirant – prirodni dezodorans 2. piling za usne od crnog duda 3. piling za ruke od meda, kamilice i zeolita,  4. sapun za brijanje sa organskom klekom.

Proizvodi „Hvala“ kozmetike koji se mogu pronaći u DM radnjama

S obzirom na veliki broj proizvoda protiv znojenja na tržištu, zanimalo nas je po čemu je posebna Albinova krema u prahu.

„Antiperspirant je jedinstven po samoj formi i recepturi, nije ni kremast a ni praškast, pa smo ga nazvali – krema u prahu. Potpuno prirodni preparat protiv znojenja, a ne zatvara pore, što je jako bitno za očuvanje zdravlja. Prvenstveno je namenjen za predeo ispod pazuha, ali se može koristiti i za stopala kao i za obuću, upravo zbog svoje specificne forme , sastava i neodoljivog mirisa eteričnih ulja“.

Antipersiparnt krema u prahu

“Zahvalnost je postala moj način života. Upravo dok pišem ove redove napolju je jako lepo vreme. Zahvalan sam suncu koje nam daje svu potrebnu energiju. Zahvalan sam vama na ovom intervjuu, jer će na ovaj način neke bitne informacije dćci do veceg broja ljudi. I najzad, zahvalan sam svakom pojedincu koji uspe da se probudi, vrati prirodi – vrati sebi!”, Albin S.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više