Namazi od kuvanih jaja-odličan način da potrošite uskršnja jaja

od Marijana

Prošlo je već dosta vremena od kako ste skuvali uskršnja jaja, te je stoga krajnje vreme da ih potrošite na najbolji i najukusniji način – napravite ukusan i kaloričan namaz od jaja!

NAMAZ SA MAJONEZOM I KUVANIM JAJIMA:

Za namaz od jaja potrebno vam je:

  • 6 kuvanih jaja
  • peršun
  • so i biber
  • veći majonez (200 ml)
  • limun

Priprema:

Priprema: Sitno naseckajte kuvana jaja, a potom dodajte malo naseckanog peršuna i celera (po želji). Posolite i zabiberite po ukusu, a potom dodajte dve kašike limunovog soka. Na samom kraju smesu prelijte majonezom i dobro promešajte kako biste dobili kompaktnu masu.

NAMAZ OD MILERAMA I KUVANIH JAJA

  • 6 kuvanih jaja
  • 1 veći mileram (oko 200 ml)
  • limunov sok
  • kumin
  • peršun
  • biber i so

Priprema:

Sitno naseckajte kuvana jaja, posolite ih. Dodajte mileram, naseckani peršun, kašičicu kumina, 2 kašike limunovog soka. Dodajte biber i so po ukusu. Promešajte smesu dok ne dobijete gušći namaz.

NAMAZ OD AJAVARA I KUVANIH JAJA

Za ovaj vrlo jednostavan namaz potrebno vam je svega:

  • 6 kuvanih jaja
  • 3 kašike ajvara
  • so i biber

Priprema: Iseckajte, a potom izgnječite kuvana jaja. Dodajte tri kašike ajvara i začinite po ukusu. Namaz je spreman za serviranja!

Preporuka: tost hleb pecite u tosteru, a potom ga secite do dijagonali kako biste dobili dva jednaka trougla. Na svaki trougao namažite različiti namaz i preko stavite grančicu svežeg bilja po ukusu.

KAKO UZGAJATI ZAČINSKO BILJE NA PROZORU ILI BALKONU

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više