AKO ŽELIŠ NEŠTO DA IMAŠ, ZAMISLI DA SI TO VEĆ DOBIO: 64 PRINCIPA ZA USPEH PO DŽEKU KENFILDU

od Marija

Život kojim živiš sada, rezultat je svih tvojih prethodnih izbora

„Nećete nikada postati uspešni sve dok krivite nekog ili nešto drugo za izostanak uspeha. Ako želite da budete pobednik, morate priznati istinu – vi ste delovali, razmišljali, osećali i birali da budete tu gde jeste. To ste bili vi“, pasus je iz knjige „Uspeh, što da ne“ čuvenog Džeka Kenfilda. Ova knjiga sadrži veliki broj živopisnih primera uspešnih ljudi. Bilo da želite da postanete najbolja domaćica ili multimiloner, ova motivaciona knjiga sadrži praktične savete i principe koji će osvestiti vaše greške i otvoriti vam oči.

„Uspeh, što da ne nije jedna od onih dosadnih knjiga koje su daleko od realnosti. Naprotiv. Ona sadrži veliki broj primera direktora, pisaca, biznismena, sportista, kompozitora, menadžera… Kroz njihove priče opisano je preko 60 principa i vežbi koje autor Kenfild smatra bitnim za uspeh. Ti principi idu od samodiscipline, preuzimanja odgovornosti za svaku odluku i potez, osvešćivanja svojih želja do izgradnje samopouzdanja, odnosa sa drugim ljudima, menjanja svakodnevnih životnih navika.

PREUZMITE ODGOVORNOST ZA SVAKI SVOJ IZBOR

Prvi princip kojim počinje knjiga je: „Preuzmite stopostotnu odgovornost za svoj život“. To praktično znači da pre svega treba da znate da ste samo vi odgovorni za odluke koje donosite. Autor poručuje da treba prestati sa izgovorima i pravdanjem. Vaš život je u vašim rukama i to jasno oslikava jedan naslov: „Ili stvarate ili dopuštate sve ono što vam se dešava“. On ističe da je život kojim danas živimo rezulat svih prethodnih izbora koje smo načinili.

Iako možda po malo surovo, nije slučajno što je preuzimanje odgovornosti prvi princip od preko 60 principa u knjizi. Autor već na početku želi da naglasi da vi imate tu moć da držite život u svojim rukama i imate dve opcije: ili puštate da vam se život dešava ili preuzimate inicijativu. U svakom slučaju, za koju god opciju da se odlučite, morate biti svesni da je to vaš izbor i morate biti spremni da preuzmete odgovornost za to, ne kriveći nekog drugog.

Jedan od principa u koji je možda najteže poverovati jeste onaj koji podrazumeva da ako u nečemu želite da uspete, treba da zamislite da ste to već postigli. Dakle, ukoliko želite da postanete multimilioner, treba da ubedite sebe da to već jeste. To pozitivno deluje na vašu podsest. Počinjete da svesno i nesvesno privlačite sve ono što vas vodi ka cilju. Osim toga, ovo snažno deluje na vaše samopouzdanje koje je veoma važno na putu do cilja.

Pixabay

OVA KNJIGA VAS PODSEĆA NA TO ŠTA ZAISTA ŽELITE

Ova motivaciona knjiga prepuna je i vežbica koje možete sami sprovoditi kako biste pomogli sebi na putu do uspeha. Tako, između ostalog, autor savetuje da zapisujete svoje ciljeve i da ih stalno vizualizujete. On daje primer spiska nekih ciljeva i uputstvo da ih treba vizualizati svako veče pred spavanje, kao i to da ih treba crtati, lepiti slike u vezi sa tim ciljem i lepiti po sobi simbole tog cilja. Na taj način vam je zacrtani cilj stalno pred očima i ono što je najvažnije – ulazi vam u PODSVEST. Moć podsvesti u ovoj knjizi je na visokoj lestvici na putu do uspeha.

Ova kniga jednostavno otvara oči. Ona vam pomaže da osvestite vaše želje. Pomaže vam da se podsetite šta zaista želite ukoliko ste na to zaboravili u svakodnevnoj jurnjavi. Daje vam veliko samopouzdanje i veru da možete da ostvarite ono što želite.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više