Da li je priručnik ZA DOBRE SUPRUGE iz 1950. godine moguće primeniti i danas?!

od Marijana

13. maja 1955. godine u časopisu pod nazivom Houskeeping Monthly izašao je jedan vrlo zanimljiv članak pod nazivom ,,Vodič za dobru suprugu“. U ovom članku, između ostalog, nalaze se saveti za supruge kako da na pravi način dočekaju svog muža sa posla, kako da se prema njemu ophode i koje su sve to pojedinosti na koje treba voditi računa. Saveti su, za današnje vreme, rekli bismo poprilično strogi i konzervativni, ali kada malo bolje razmislimo da li bismo možda usvajanjem bar jednog od njih i danas mogle da utičemo na naš bračni život i odnos sa mužem? Šta vi mislite o tome?!

NEKA VEČERA BUDE SPREMNA

Isplanirajte obrok unapred, čak i dan ranije, kako bi ukusan obrok bio spreman na vreme. Ovo je način na koji ćete mu ukazati da mislite na njega i da brinete o njegovim potrebama. Većina muškaraca je gladna kada stigne kući i ukusna večera je zasigurno sastavni deo tople, neophodne dobrodošlice!

DOTERAJTE SE

Izdvojite 15 minuta za sebe da odmorite i izgledate sveže kada on stigne kući. Našminkajte se, stavite mašnu u kosu i izgledajte sveže! On je do tog trenutka sigurno bio okružen umornim radnicima, stoga se potrudite da mu ulepšate veče i oraspoložite ga na taj način!

POSPREMITE NERED

Napravite poslednje spremanje osnovnih delova kuće baš pred njegov dolazak: pokupite udžbenike, dečije igračke, papire. Prebrišite prašinu sa stola. Vaš suprug osećaće se kao da je dosegao raj reda i spokoja. A Vi ćete ga sigurno oraspoložiti na taj način!

SREDITE DECU

Izdvojite nekoliko minuta da operete deci ruke i umijete ih (ukoliko su deca mala), da ih počešljate i ukoliko je potrebno da ih i presvučete. Oni su vaše blago i on će biti oduševljen da ih vidi kako se igraju.

STIŠAJTE SVU BUKU

Pre njegovog dolaska ugasite sve aparate koji prave buku – usisivač, veš-mašinu, sušilicu za veš… Potrudite se da utišate decu i dočekate ga širokog osmeha i pokažete mu koliko Vam je drago što ga vidite.

NEKA DODATNA PRAVILA

Nemojte ga dočekivati sa problemima ili primedbama. Nemojtw mu pridikovati ukoliko kasni na večeru . Popustite i prisetite se da se možda susreo sa mnogo većim problemima tokom dana.

ULAGODITE MU

Neka se nasloni u udobnu fotelju ili mu predložite da odmori u spavaćoj sobi. Pripremite mu topao ili hladan napitak. Namestite mu jastuk i predložite mu da mu izujete cipele. Govorite tihim, mekim, umirujućim i ugodnim glasom. Dopustite mu da se opusti i relaksira.

SLUŠAJTE GA

Možda želite da mu kažete mnogo toga, ali trenutak njegovog dolaska nije pravo vreme za to. Dopustite mu da prvi govori!

UČINITE DA OVO BUDE NJEGOVO VEČE

Nemojte mu pridikovati što Vas nije odveo na večeru ili na neki drugi događaj. Umesto toga, pokušajte da razumete njegov napet i stresan posao i to što mu je zaista potrebno da dođe svojoj kući i odmori.

CILJ

Uživajte u tome da učinite vaš dom mestom mira i reda gde će Vaš suprug moći da odmori svoje misli i telo!

Dobra žena uvek zna gde joj je mesto!

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više