VEGANSKI SLADOLED USPEŠNO ZADOVOLJAVA POTREBU ZA SLATKIM

od Marija

„Ne sadrže rafinisane šećere, niti sastojke životinjskog porekla“

Jede vam se nešto slatko, ali biste želeli da to bude zdravo? Health coach Tatjana Popović predlaže inovativan, zdrav i ukusan recept – veganski sladoled.

Veganski sladoledi sadrže prirodne sastojke i stoga imaju pozitivan efekat na zdravlje, a ujedno su i ukusni i uspešno zadovoljavaju potrebu za slatkim. Mogu da ih jedu svi koji su intolerantni na laktozu jer ne sadrže sastojke životinjskog porekla. Ne sadrže ni rafinisane šećere, niti glutenske žitarice, te mogu da ih konzumiraju oni koji su alergični ili intolerantni na gluten.

MINT CHOCO VEGANSKI SLADOLED

Ovaj sladoled je kombinacija indijskih oraha, kokosovog mleka, sveže nane i čokolade.


Količina: 6 porcija

Sastojci:
1/2 šolje listova sveže nane
150 g sirovih indijskih oraha, potpoljenih u vodi preko noći
2 šolje kokosovog mleka ili nekog drugog biljnog mleka
1/4 šolje kokosovog šećera
1/4 šolje agava sirupa
3 kašike otopljenog kokosovog ulja
1 kašičica ekstrakta vanile (po želji)
1/3 šolje veganske čokolade, izlomljene na komadiće

Priprema:
U blender dodajte sve sastojke i blendirajte 3-4 minuta dok smesa ne postane kremasta i glatka. Ukoliko je potrebno slobodno dodajte još kokosovog šećera. Dobijenu smesu prespite u prethodno zaleđenu posudu i stavite u zamrzivač da se stegne i zamrzne minimum 12 sati. Pre konzumiranja izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 45 minuta do sat vremena pre serviranja. Poslužite, dekorišite po želji i uživajte.

Još 16 recepata veganskih sladoleda možete pronaći u elektronskoj knjiži sertifikovanog Health coach-a Tatjane Popović.

Intervju sa Tatjanom o njenoj borbi sa kancerom i promenom načina života, školovanjem u Americi u oblasti health coaching-a možete pogledati OVDE.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više