FARMACEUTKINJA ANA JEZDIMIROVIĆ PROIZVODI KOZMETIKU OD LATICA CVEĆA

od Marija

Kupujući različite kozmetičke preparate, često se pitamo da li zaista sadrže one sastojke koji pišu na deklaraciji i da li rešavaju probleme koji su u njoj navedeni. Vlasnica i kreatorka prirodne kozmetike BloomCare, magistar farmacije Ana Jezdimirović, pokrenuvši svoju liniju proizvoda, želela je da se u potpunosti podudari ono što piše na proizvodu i dejstvo u praksi. Ona ističe da u svojoj kolekciji to postiže sledećim koracima: znanjem i dugogodišnjim iskustvom, proizvodnjom u strogo kontrolisanim uslovima, testovima kvaliteta koji se vrše i za sirovine i za gotove proizvode pre izlaska na tržište.

Novosađanka Ana Jezdimirović se u preduzetničke vode upustila nedavno, ali nakon dugogodišnjeg iskustva rada u farmaciji i laboratoriji. Svoje kozmetičke preparate – kreme, tonike za lice, biljne mešavine i sapune – pravi od latica cvetova ruže, lavande i smilja. Ta tri cveta ujedno su inspiracija za tri kozmetičke linije, Rosa Bloom Colection, Violet Bloom Colection, Yellow Bloom Colection.

BloomCare tonik, FOTO: Nemanja Dimitrić

Potvrda da je na dobrom putu stigla je prošle godine na Međunarodnom sajmu LORIST kada je dobila Zlatnu medalju za kvalitet za kremu iz Rosa Bloom kolekcije. Nagrađena je osnovu rezultata fizičko-hemijskih ispitivanja svojstava kreme, mikrobiloške ispravnosti i delovanje na zdravlje.

„Prilikom formulisanja i izrade naših proizvoda kvalitet polaznih susptanci i proizvodnja u strogo kontrolisanim uslovima standardi su od kojih se ne odstupa. Proizvodi pre nego što se nađu na tržištu prolaze i proveru kroz test period, kada od ljudi iz branše i iskusnih korisnika kozmetičkih proizvoda dobijamo povratne informacije i recenzije. Na ovaj način svaki od proizvoda, pre izlaska na tržište, prolazi sve neophodne korake kako bi zadovoljio visoke standarde kvaliteta i obezbedio korisnicima maksimalan pozitivan efekat“, kaže nam Ana.

ŠTA ZAPRAVO ZNAČI „NETAKNUTA PRIRODA“

Gotovo svakodnevno čujemo krilaticu „netaknuta priroda“. Toliko često da više ni ne preispitujemo značenje te sintagme. U slučaju BloomCare kozmetike to znači da se, objašnjava naša sagovornica, koriste najkvalitetnije biljke koje su komercijalno dostupni.

„Netaknuta priroda je proučavana i dozvoljeno joj je prići u naučne svrhe, pa su tako i dostupni rezultati koji postavljaju visoke standarde u kvalitetu. Priroda bez uticaja čoveka brzo bi izgubila svoja svojstva kada bi se koristila u komercijalne svrhe. Visoki standardi kvaliteta sastojaka u BloomCare kozmetičkim proizvodima znači da su oni načistiji i najbolji koji su komercijalno dostupni, dobijeni procesima koji osiguravaju očuvanje pozitivnih dejstava koje u prirodi imaju. Pa tako netaknuta priroda označava sinonim za visokokvalitetne supstance koji su najpriblizniji ispitivanim koji rastu u zaštićenim područjima“.

BloomCare sapuni, FOTO: Nemanja Dimitrić

Kako bi se zaista zadržao taj epitet „prirodno“ u proizvodima BloomCare, neophodno je poštovanje svih standarda – od sadnje biljke do ekstrakcije supstance. Cvetovi od kojih se proizvodi ova kozmetika prolaze kroz test analize kojim se utvrđuje njihov kvalitet, jer kako Ana navodi, „samo supstance koje zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i čistoće, potvrđene laboratorijskim analizama, mogu se naći u proizvodnji kozmetičkih preparata“.

Foto: Nemanja Dimitrić

KVALITET SE TESTIRA I U INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE

„Polazne supstance prirodnog porekla svojim sertifikatom analize dobijaju tačno definisan INCI naziv, rok upotrebe, navode se biljna tkiva iz kojih se radi izolacija, metoda ekstrakcije, određuje se stepen kvaliteta u procentima, pa su tako naši tonici za lice 100% Pure, navode se opšte osobine, ispituje prisustvo metala i vrše mikrobiloške analize. Sadrži i bezbednostni list koji u sebi nosi informacije  po 16 tačaka, analiza o karakteristikama same supstance“.

Gotovi proizvodi takođe prolaze kroz proveru i to u Institut za javno zdravlje Vojvodine gde se vrše fizičko-hemijske i mikrobiološke analize, kao i mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda od strane lekara, šefa odseka za pravilni ishranu i zdravstvenu bezbednost hrane i predmeta opšte upotrebe.

Proizvodi BloomCare kozmetike se za sada mogu poručiti online, na njihovoj Facebook i Instagram stranici. Detaljniji opis njihovih svojstava i upotrebe, kao i edukativne sadržaje koje Ana Jezdimirović plasira na svoje mreže, moći ćete da pročitate sledeće nedelje na našem sajtu.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više