NAJVEĆI DAR – ŽIVETI ŽIVOT PO SOPSTVENIM PRAVILIMA

od Marija

Najveći dar koji možemo sebi dati jeste taj da živimo pravim, istinskim životom. Da zaista budemo ono što jesmo ipak nije lak zadatak. Moramo se odupreti zavodničkom zovu društva i živeti život po nekim sopstvenim pravilima, držeći se sopstvenih vrednosti i u skladu sa našim prvobitnim snovima. Moramo dopreti do naše skrivene suštine i istražiti duboko ukorenjene nevidljive nade, želje snagu i slabost, koje nas čine onakvim kakvi zapravo jesmo. Treba da shvatimo gde smo bili i kuda smo se zaputili. Svaka naša odluka, svaki korak, moraju biti određeni željom da proživimo život koji je istinit i pošten i svojstven samo i jedino nama. Ako nastavimo tim putem, svakako ćemo naći blago koje će nadmašiti sva naša očekivanja.

Tajna pisma kaluđera koji je prodao svoj ferari“(R.Šarma, 54)

Ovo je prva u nizu životnih lekcija iz knjige „Tajna pisma kaluđera koji prodao svoj ferari“ poznatog autora knjiga popularne psihologije Robina Šarme. Glavni lik u knjizi Džulijan Mentl poslao je svog nećaka Džonatana da sakupi njegova tajna pisma i beleške koje je ostavljao kod svojih prijatelja po svetu. Tako Džonatan kreće na niz putovanja sakupljajući pisma – životne mudrosti koje se dotiču svih oblasti života, ali ukupno posmatrano sva su usmerena na pronalazak sopstvene svrhe i sreće u životu.

Ova knjiga stekla je simpatije čitalaca širom sveta kroz dobitnu kombinaciju putopisa i životnih saveta odnosno lekcija koje su predstavljenje kao put ka življenju onakvnog života koji neko želi.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više