U POJEDINIM BUTICIMA NIJE DOZVOLJENO PROBATI ODEĆU U KABINAMA

od Marija

U pojedinim buticima koje smo posetili u Merkator centru u Novom Sadu nije moguće probati odeću u kabinama, što je jedna od mera koje su pojedine radnje propisale zbog koronavirusa.

Takva situacija je u radnji WAIKIKI gde su na ulazu u kabine izlepljenje trake sa obaveštenjem:

„Naše kabine za probu ostaće zatvorene do daljnjeg iz predostrožnosti zbog Covid 19 pandemije. Izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti. U skladu sa našom poslovnom politikom, kupljenje proizvode možete zameniti uz račun u narednih 30 dana od obavljene kupovine“.

U nekim radnjama nije moguće probati odeću koja se navlači preko glave.

KOLIKO OSOBA SME DA BUDE U BUTIKU?

Gotovo svaki butik u novosadskom Merkator centru je na svojim izlozima istakao obaveštenje o merama koje se preporučuju ili koje su obavezne. Tako je istaknuto i koliko kupaca može istovremeno biti u radnjama. U zavisnosti od veličine objekta, taj broj se kreće od 20 do 45 osoba, a neki su istakli obaveštenje da na površini od četiri kvadratna metra ne sme biti više od jedne osobe.

KAZNA AKO NE NOSITE MASKU?

Takođe, na svim radnjama su istaknute preporuke o distanci od dva metra između kupaca i upotrebi dezinfekcionih stredstava za ruke. U jednoj radnji su nam rekli da na svoju odgovornost možemo ući bez maske, jer u tom slučaju inspekcija može da kazni novčano.

KLIME NE RADE?

Kako smo Merkator centar posetili na spoljnoj temperaturi od oko 30 stepeni, unutra je takođe bilo toplo i pomalo sparno. Pretpostavljamo da je tako zbog mogućnosti da nisu upaljeni klima uređaji, a zbog sumnje da se koronavirus može širiti kroz sistem za klimatizaciju.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više