EVROVIZIJA ipak na malim ekranima!

od Marijana

Omiljeno muzičko takmičenje Evrovizija otkazano je 18. marta ove godine usled proglašenja pandemije virusa COVID 19. Takmičenje je trebalo biti održano ove nedelje u Roterdamu, tačnije 12, 14. maja trebale su biti prikazane polufinalne večeri, dok je u subotu 16. maja planirano finale pesme Evrovizije.

Kako je Evrovizija otkazana, a brojni fanovi su razočarano dočekali ovu vest, organizatori su osmislili način da duh Evrovizije ipak prenesu na male ekrane organizujući tzv. Eurovision Song Celebration 2020 (Evrovizijsku proslavu 2020) na kojoj će u zaplaniranim danima održavanja Evrovizije emitovati tri emisije posvećene ovom takmičenju:

12. maja na Youtube kanalu prikazana je prva od te tri emisije posvećena prvoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije, gde su predstavljene sve pesme učesnice polufinalne večeri, kao i pesme domaćina takmičenja Holandije i pesme dveju od pet velikih članica takmičenja – Italije i Nemačke. Pored nastupe, prikazani su i kratki video klipovi obraćanja učesnika iz svojih domova, kao i još nekoliko malih iznenađenja. Kako je izgledala prva epizoda možete pogledati na sledećem linku Eurovision Song Celebration 2020

14. maja u 21h biće premijerno emitovana i druga online emisija u kojoj će biti prikazane ostale pesme koje su bile planirane za drugo polufinalno veče, kao i pesme preostale tri od 5 velikih članica – Francuske, Španije i Velike Britanije: Zanima vas kako žive vaši omiljeni takmičari Eurovizije 2020? Omogući ćemo vam neke ekskluzivne kućne ture, možda čak i časove kuvanja ili neka druga iskustva. Izvođači iz cele Europe reagovaće na pesme i biće uključeni u obe emisije. Iako neće biti takmičarskog karaktera, na putu vas mogu očekivati ​​još mnoga iznenađenja -navodi se na zvaničnoj stranici ovog prestižnog takmičenja.

14. maja nastupaće i naše predstanice – grupa Hurricane.

Finalna emisija ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ biće emitovana 16. maja u 21h kada je planirano da pored fokusa na 41 predstavnika ovogodišnjeg takmičenja, emisija bude posvećena ranijim izvođačima i pesmama. Ovogodišnji takmičari će takođe zajedničkim performansom izvesti pobedničku pesmu Evrovizije iz 1997. godine pod nazivom Love Shine A Light koju su izvodili predstavnici Velike Britanije Katrina and The Waves. Još jedno iznanađenje biće i vurtualni nastup fanova širom Evrope koji će zajedničkim snagama izvest i pesmu What’s Another Year irskog predstavnika i pobednika 1980. godine Džonija Logana.

Osim na zvaničnom Youtube kanalu prenos uživo možete pratiti i na RTS-u.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više