Slavite život!

od Marijana

Kristinu Stailjković, mladu umetnicu i studentkinju građevine upoznali ste u jednom od ranijih intervjua. Njenu zahvalnost prema životu, ljudima, prirodi, njenu neisrcpnu veru i inspiraciju u ljubavi ova mlada devojka pretočila je u najdivnije stihove koje je naslovila kao Slavite život:

,,Moj mali Svet lepote nije uopšte komplikovan, uživam u malim stvarima, koje su uvek tu i često ostanu neprimećene. Uživam u suncu, prirodi, jutru, svežem vazduhu, živoj biljnoj hrani, zalasku i izlasku sunca, oblacima, čistoj posteljini, planinama, mirisu proleća, zvucima omiljene pesme, molitvi, ljubavi prema svojim bližnjima, ljubavi prema Bogu, ljubavi prema ovom divnom postojanju. Moja zahvalnost raste svakog dana, sve više nalazim i osvešćujem stvari na kojima sam zahvalna. Svi smo nekako mnogo više u budućnosti nego što smo ovde i sada. Trudim se da ne razmišljam puno, već da ovaj trenutak živim i dišem duboko“ – otkriva za Svet lepote, ova mlada, talentovana devojka.

View this post on Instagram

Bloom from within 🌸

A post shared by Ekser i konac – String Art (@ekserikonac) on

I zaista je tako, ona se smeje, ona se raduje, ona voli. Ona teži da ljubav i zahvalnost pretoči u svoja dela i da ih pokloni ljudima, ona zaista ume da slavi život!

Osetite li nekad muziku svog srca?
Oslušnite kako se večna pesma poje kroz vas,
Pogledajte dublje, tamo ispod oklopa naizgled sjajna,
Gde se skriva ljubav beskrajna.
Šta sanjate, čemu se vaša duša raduje?
U smiraj dana i zatišju buke,
Brige ili zahvalnost koje ponesete u san,
Dočekaju vas sigurno kad svane novi dan.
Koliko još treba da se čeka?
Koliko vam još vremena treba da počnete živeti svoj dar?
Izaberite put ljubavi, istine, srca,
Na kom celo vaše biće od života puca.
Shvatate li da vi niste vaše ime ni vaše misli?
Znate li šta vi zapravo jeste?
Vi ste beskonačni prostor, čista lepota,
Slavite ovaj dar neprocenjivog života.

Kristina Stailjković

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više