KADA ĆE MOĆI DA SE PUTUJE U GRČKU I KOJE MERE ĆE MORATI DA SE POŠTUJU

od Marija

Ambasor Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević rekao je danas za Prvu televiziju da su juče na grčkom primorju otvorene organizovane plaže uz poštovanje određenih mera, ali da ih tamošnji građani nisu strogo poštovali. Govorio je i o tome kada će i pod kojim uslovima građani Srbije moći u Grčku.

On je rekao da su na organizovanim plažama nakon jučerašnjeg otvaranja propisane mere kao što su udaljenost između ležaljki od četiri metra i ograničenje broja građana na jednom prostoru.

Na pitanje novinarke kada će građani Srbije moći da odlaze u Grčku, Spasojević je rekao da do 1. juna važi zabrana ulaska za građane van EU. Napomenuo je da se očekuju bilateralni razgovori između Grčke i drugih zemalja o tome kako će i kada građani moći da dolaze. Tako će, kako je rekao, uskoro biti i razgovori između srpskih i grčkih vlasti o jasnim pravilima koje će se uspostaviti, ali Spasojević očekuje da će se avionski saobraćaj između Beograda i Atine i Beograda i Soluna uspostaviti od 1. juna.

Kada je reč o kupanju u vodi, Spasojević kaže da će se udaljenost kupača teško sprovoditi u delo, te da će to biti na ličnu odgovornost posetilaca, ali da samim tim što će biti ograničen broj ljudi na plaže, biće ograničen i u vodi.

On je dodao da su još uvek zatvorena sva grčka ostrva, osim Krita koji je juče otvoren.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više