Uz Marijine klipove smejemo se do suza: ,,Naš mentalitet je nepresušan izvor inspiracije“.

od Marijana

,,Naše društvo je nepresušan izvor inspiracije. Često smo tvrdoglavi, precenjujemo svoje kvalitete i patimo od kompleksa svih mogućih vrednosti. Ali uprkos tome smo i spontani i brižni. U takvom okruženju je lako naći inspiraciju jer je ona doslovno u svima nama“ – otkriva za Svet lepote Marija Tonić, studentkinja srpskog jezika i književnosti iz Niša i tvorac kratkih Instagram video klipova koji su za kratko vreme osvojili srca mnogih na ovoj društvenoj mreži.

Svojom iskrenošću i ogromnim glumačkim talentom, ova mlada studentkinja iz Niša, uspela je da u samo šezdesetak sekundi prikaže različite slojeve društva u Srbiji, kao i njihove međuljudske odnose, ironično naglašavajući stereotipne osobine i način njihovog ponašanja i izražavanja:

,,Prvobitna zamisao je bila da izađem iz svoje zone komfora i krenem da radim ono što najviše volim, da glumim. Nikada nisam ni probala da upišem Fakultet dramskih umetnosti. Verujem da mi je to uskratilo određena znanja iz te sfere jer sam svoj primarni fokus usmerila ka nečemu drugom. Ovo je jedan od dokaza da istinska ljubav prema određenom pozivu kad tad pronađe način da ispliva. Uspela sam da dobijem svoju publiku, ali bi me beskrajno usrećilo kada bih to uspela da popnem na znatno viši nivo. U tom slučaju bih u potpunosti bila zadovoljna celokupnom realizacijom.“

View this post on Instagram

duda na veselju

A post shared by Toni (@tonitheboss1) on

Kako su česti junaci Marijinih klipova upravo mladi upitali smo Mariju kakva je zapravo današnja omladina i okruženje u kome odrastaju:

,,Mislim da je omladina dosta ostrašćena i da su zdravi rezoni postali retkost. Moralna načela su nam poljuljana, a bestidnost se plasira kao trend. Ne bih rekla da nas društvene mreže definišu na pravi način jer su postale takmičenje i nerealna slika nas kakvi bi želeli da smo. Za tu pojavu ne krivim socijalne mreže, one su i te kako korisne. Ovde je reč o pogrešno poređanim prioritetima i samoljublju. Rekla bih da moderno društvo pati od egoizma, pa mu nije u interesu da nasmeje druge jer je previše usmereno ka sebi i svojim potrebama. Empatija i čovekoljublje mogu istinski pobediti tu perfidnu čovekovu svest. Osmeh je dokaz podrške, dobre volje i predstavlja podstrek onome ko ga dobija, zato je i važan. Da leči dušu i pospešuje pozitivne misli i vedar duh.“

Naš mentalitet je vrlo specifičan. U određenim segmentima smo preki i svojeglavi, ali se ipak dobrodušnost ovom narodu ne može osporiti. Izdržljiva i ponosna zemlja ima upravo i takav mentalitet.

Marija Tonić
View this post on Instagram

monika vs maja

A post shared by Toni (@tonitheboss1) on

SL: Sećaš li se prvog klipa koji si snimila? Kako je nastao i šta te je na to motivisalo?

Sećam se, naravno. Iako mi iz ove perspektive izgleda malo naivno i nevešto, njega najviše volim jer je to bio sam početak . To je bio prvi korak ka nečemu novom i predstavljao mi je veliki izazov. Bila sam inspirisana muško-ženskim odnosima i sposobnošću da potiskujemo svoje emocije samo da neko ne bi uvideo našu slabost.

View this post on Instagram

zaklina nikad ne gresi

A post shared by Toni (@tonitheboss1) on

SL: Tvoji video klipovi na Instagramu postali su vrlo popularni, prepoznatljivi, šta misliš zašto je to
tako?

Verujem da su postali prepoznatljivi i gledani zbog načina na koji su interpretirani, kao i didaktičke poruke koju nose sa sobom. To ne znači da svoj sadržaj smatram preterano edukativnim i kvalitetnim, ali je brzo i efektivno poentiranje dovelo do toga da se ljudi nasmeju za 60 sekundi, a često i manje. Između ostalog, uz ironiju sam probala da približim sve one karakterne crte koje svi mi posedujemo, pa smatram da je i momenat poistovećivanja sa fiktivnim likom doprineo gledanosti.

SL: Koju bi poruku poslala mladim influenserima, kako istrajati, kako realizovati svoju ideju, kako biti jedinstven?

Smatram da sve ono što se radi iz srca pronađe put do publike. Biti odlučan i istrajan u svojoj nameri je prvi korak ka tome. Ako pristupite dobro poznatoj temi iz nekog drugog ugla i imate neku drugačiju percepciju, verujem da to uz validne argumente ne može biti deplasirano. Istražujte, informišite se, vladajte materijom, a potom dajte sebi oduška i pustite da inspiracija pronđe vas i ponudi vam najbolju opciju.

SL: Koji su tvoji dalji planovi, želje, gde vidiš sebe kroz nekoliko godina?

Ako Bog da zdravlja i pameti, volela bih da završim fakultet. Moja najveća želja je da se što više približim glumi i ostvarim eventualni uspeh na tom polju u skladu sa svojim kapacitetima.

View this post on Instagram

trauma iz detinjstva

A post shared by Toni (@tonitheboss1) on

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više