Napravite sami POLAROID FOTOGRAFIJE kod svoje kuće.

od Marijana

Polaroid fotografije nostalgičan su i vrlo popularan format i danas. Instant fotografije, ponekad lošeg kvaliteta bile su svedoci vremena i zabeleženog trenutka, kojima se i danas sa oduševljenjem i jednakom nostalgijom vraćamo.

Kolaži od polaroid fotografija, stranice dnevnika na kojima su one nalepljene ili jednostavno albumi sa sliakma ovog formata postali su vrlo popularni danas, međutim izrada pravih polaroid fotografija iziskuje dosta novca i nije lako pronaći foto-radnje koje ih izrađuju. Stoga smo za vas pronašli sjajnu alternativu kako da na najpovoljniji način sami kreirate svoje polaroid fotografije i potom ih izradite po povoljnijim cenama. U čemu je caka, pitate se? Nema je.

Postoji mnogo programa danas koji nude besplatno kreiranje polaroid fotografija višeg ili lošijeg kvaliteta, većih ili manjih dimenzija. Jedan među njima je i besplatan fotošop program pod nazivom Photoscape.

Photoscape možete vrlo lako i brzo skinuti na svoj računar, a potom u njemu obrađivati fotografije. Što se tiče polaroid formataa njega ćete kreirati na sledeći način:

  1. Pokrenite program na računaru
  2. Stisnite ikonicu Editor
  3. Nakon što vam se pojavi novi prozor u levom uglu pojaviće vam se lista sa dokumentima. Pronaćite dokument, lokaciju gde se nalazi vaša željena fotografija (Desktop, Downloads, Pictures), a potom kliknite na svoju sliku dva puta. Na primeru pratite crvenu strelicu.
  4. Nakon što se slika pojavi na radnoj površini iz padajuće liste gde piše No Frame (plava strelica) odaberite okvir pod nazivom Instant Film 04.
  5. Ukoliko vam je okvir suviše tanak iznad No Frame ikone nalazi se tanka linija sa kursorom čijim pomeranjem levo-desno ćete smanjiti ili pojačati veličinu okvira (kraj njega stoji procentualni prikaz 150%). Takođe možete isprobati i druge Instant Film okvire, kao i eksperimentisati sa ostalim ponuđenim okvirima.
  6. Dugme Save nalazi se u donjem desnom uglu. Kliknite na njega, a potom još jednom na naredno Save dugme koje vam se nudi.

Ovakve fotografije potom možete izraditi u svim foto-radnjama po standardnim dimenzijama, a potom samo izrežete odgovarajuću veličinu tj. linije koje vam graniče polaroid okvir.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više