I KRISTIJANO RONALDO PRIKUPLJA NOVAC ZA MALU SOFIJU

od Marija

Portugalski fudbaler koji igra za Juventus Kristijano Ronaldo uključio se u akciju skupljanja novca za lečenje devojčice iz Beograda Sofije Markuljević koja boluje od retke bolesti spinalne mistrofije, objavila je Prva TV.

Ronaldo je dao svoj dres koji je nosio na utakmici protiv Milana stavio na aukciju i novac će biti uplaćen u fond za pomoć.

Sofiji je za lečenje u SAD neophodno 2, 1 milion dolara i porodica ima 10 meseci da ga skupi.

Na sajtu fondacije Budi human navodi se da je Sofija rođena kao zdrava beba i da je tokom prvog meseca sve bilo u redu. Već u drugom mesecu, devojčica je prestala da pomera ruke. Pedijatar je roditelje uputio na neurološki pregled. Utvrđeno je da je reč o bolesti „Spinalna mišićna atrofija tip I“.

„Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih fukcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje“, navodi se na sajtu fondacije.

Brojevi računa na koji možete uplatiti novac „Za Sofijin prvi korak“ nalaze se na OVOM linku.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više