ZAŠTO KOREJKE IZGLEDAJU TAKO MLADOLIKO?Otkrivamo vam kako izgleda KOREJSKA BEAUTY RUTINA koja se sastoji iz čak 10 koraka!

od Marijana

Ukoliko ste se ikada zapitali kako to da Korejke izgledaju tako mladoliko i imaju onaj prepoznatljiv porcelanski ten, kako to postižu i kako izgleda njihova bjuti rutina. Sada je pravi trenutak da to i saznate.

SVAKODNEVNA RUTINA U 10 KORAKA

Korejska bjuti rutina sastoji se iz čak 10 koraka i traje dosta duže od naše rutine.

  1. Nakon što skinete šminku na lice utrljajte u kožu ULJANI TONIK (uljani tonik skinuće sve nečistoće sa lica)
  2. Isperite lice mlakom vodom i osušite peškirom. Sledeći korak jeste nanošenje PENE za lice na bazi vode. Protrljajte dobro lice, a potom isperite. (pena za lice očistiće nečistoće koje su ostale na površini kože)
  3. Nanesite na lice odgovarajući PILING i uklonite mrtve ćelije sa lica. (piling će skinuti ,,mrtav“ sloj kože i podstaknuće cirkulaciju)
  4. Nanesite TONIK sa dodatkom kolagena na svoje lice. (tonik ima zadatak da hidrira kožu i pripremi je za ostale proizvode)
  5. Nanesite SERUM za lice. (u zavisnosti od sastava serum reguliše različite probleme na koži i hrani je)
  6. Nanesite EMULZIJU/LOSION na svoje lice.
  7. Nakon što se serum osuši stavite MASKU NA LICE i držite je na licu pola sata. Umijte se.
  8. Vreme je za KREMU za predeo oko očiju!
  9. Zatim nanesite običnu KREMU za lice, koja odgovara vašem tipu kože.
  10. Na samom kraju ukoliko odlazite na spavanje stavite NOĆNU KREMU, dok ukoliko izlazite napolje nanesite KREMU sa ZAŠTITNIM FAKTOROM.

Kako to izgleda u praksi pogledajte na Youtube videu na LINKU

SAVETI

Četiri bitna faktora koja utiču na kožu i njeno starenje su pre svega UV zračenje, zatim slobodni radikali, suva koža, ali i način života. Redovna hidratacija, korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom, unošenje dosta tečnosti i izbegavanje sunca prvi su koraci u toj iscrpnoj borbi…

KADA POČETI SA TRETMANOM KOŽE?

Koža počinje da stari negde posle 25. godine stoga je u tom periodu potrebno negovati svoju kožu redovnije i više kako biste je održali vlažnom, elastičnom i manje sklonom starenju.

Način života

Prvi savet kada je nega kože u pitanju tiče je nanošenja kreme za sunčanje na svakih 3-4 sata. Takođe treba redukovati ishranu (ne treba se prejedati), smanjiti pušenje, alkohol, redukovati san i unos kofeina.

Hrana

Treba jesti što više voća, povrća, začinskog bilja i ribe, dok se ostale namirnice treba izbegavati. Kupus i brokoli vrlo su zdravi i utiču povoljno na proces starenja kože stoga ih treba češće jesti. Nikada se ne treba prejedati, već jesti više puta umerenu količinu hrane. Vitamin C vrlo je bitan u ovom procesu i stoga treba jesti hranu bogatu ovim vitaminom.

Masaža

Redovno praktikujte masažu lica, čime ćete stimulisati cirkulaciju .

Unsplash

0 komentar
0

Slični članci