„ZAŠTO MUŠKARCI VOLE KUČKE“: SAMOPOŠTOVANJE, SEBE NA PRVO MESTO I BIĆE VAŠ

od Marija

Svetski bestseler „Zašto muškarci vole kučke“ autorke Šeri Argov je zapravo jedna vrsta vodiča za „fine devojke“ čiji se svet vrti oko muškaraca i kojima je momak ili suprug na prvom mestu, stavljajući sebe na ko zna koje. Ova knjiga sadrži praktične savete kako da se to promeni i da, kako autorka piše, od „krpe“ postanete „devojka iz snova“. Recept je vrlo jednostavan: nije bitno da izgledate savršeno, bitno je da imate mišljenje o sebi da ste savršeni, a onda će i muškarac u to poverovati i želeti da vas ima!

Pre svega autorka objašnjava pojam „kučka“. U ovoj knjizi on se ne upotrebljava u pežorativnom smislu, nego više u prenesenom značenju. „Kučka“ je žena koja ima visoko samopoštovanje, koja je jaka, dostojanstvena, koja ne trči za muškarcem, koja odaje utisak često ravnodušne prema suprotnom polu. Ali nije bezobrazna. Ona to sve radi ljubazno i pametno!

Jedno od najvažnijih zaključaka iz knjige koje treba da zapamti svaka žena jeste da uspeh veze NE ZAVISI OD IZGLEDA, NEGO OD STAVA. Autorka kaže da žena treba da ubedi sebe da je premija i najbolje moguće što muškarac može da dobije, a potom će i on poverovati u to. Ako se to desi, on više uopšte neće obraćati pažnju na vaš izgled, a biće vam u šaci jer ste ga „oborile s nogu“ vašim stavom.

SVE PO ZASLUZI

Autorka savetuje da žena ne treba da „titra“ muškarcu: da mu kuva, sprema, daje sve na tacnu i ugađa. On to sve treba da zasluži! I ako se tako postavite, on će se truditi da vas osvoji i bićete mu “ nedostižan izazov“. Tako se u knjizi navodi na primer da žena može da napravi neku lepu večeru tek posle šest meseci dokazivanja da je muškarac zaista zaslužuje. Do tada, može da dobije samo kokice. I to ponekad.

View this post on Instagram

Whymenlovebitches.com

A post shared by Why Men Love Bitches (@why_men_love_bitches) on

Ako se oko vašeg potencijalnog muškarca mota druga žena, ne treba da histerišete i pokazujete bilo kakvu emociju. Budite pribrane i to će iznenaditi vašeg muškarca. Pokazaćete mu da poštujete sebe i da ne zavisite ni od koga. Ne smete mu dati da vas ima u šaci! Onda ste gotovi.

Sve ove i mnoge druge zaključke, autorka je izvela iz istraživanja. Razgovarala je sa preko 100 muškaraca koji su joj rekli da NE VOLE AKO SE ŽENIN SVET VRTI OKO NJIH. Rekli su joj da vole izazove, žene koje ne mogu lako da dobiju.

„U njenoj glavi“:

  • Izuzetno se trudim
  • Ne želim da igram igre
  • Brinem o njemu
  • Dajem sve od sebe da bi veza uspela

„U njegovoj glavi“

  • Previše se trudi. Očajnica
  • Previše priča
  • Ponaša se kao da mi je mama
  • Ona je stvarno fina, ali tu stvarno nema „hemije“

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više