Oživite svoje zidove ovim jednostavnim detaljima

od Marijana

Prolećno krečenje i renoviranje već uveliko je u toku. Osvežite svoje zidove i prostor, ali i oživite ih uz nekoliko sjajnih saveta koje vam donosimo.

Prilikom krečenja obratite pažnju na boju svojih zidova, te birajte svetlije nijanse koje će vam vizuelno otvoriti i posvetleti prostor i pružiti vam pregršt mogućnosti za dekorisanje.

KOLAŽ FOTOGRAFIJA

Kolaž uramljenih slika odličan je način da prekrijete gole zidove. Odaberite ramove jednostavnog okvira i u njih stavite fotografije koje predstavljaju smislenu celinu (koje govore neku priču). Potrudite se da fotografije imaju identične nijanse kako ne bi odudarale jedna od druge, već kako bi predstavljale jedinstvenu celinu. Ukoliko birate apstraktne fotografije gledajte da ne budu sa previše detalja i da imaju maksimalno 4 naglašene boje. Neka svedenost detalja i boja iskažu vašu elegantnu stranu i vaš dobar ukus.

ZIDNE TAPETE

Ukoliko niste ljubitelj fotografija i ukrašnih detalja na zidovima, najjednostavniji način da ih oživite jeste da ih prelepite tapetama. Odaberite jedan zid u prostoriji (kako tapete ne bi ugušile i vizuelno smanjile prostor) i na njega nalepite tapete po želji. Danas imate mogućnost da gotovo sve što zamislite realizujete i odštampate za svoj zid, ali opet, vodite računa da boje, ali i sam stil ne odudaraju previše od ostatka prostorije. Mi vam predlažemo da osaberete neke biljne ornamente ili pak jednostavne geometrijske figure koje će se uklopiti gotovo uz sve.

MACRAME DEKORACIJA ZA ZID

Macrame jeste naziv za ručne radove nastale tehnikom vezivanja čvorova najčešće od kanapa, vune, pamuka ili pak kože i konoplje. Ovom tehnikom možete napraviti mnoštvo dekorativnih predmeta, ali i nakit. Macrame dekoracija za zid predstavlja vrlo elegantu dekoraciju koja je pričvršćena za poduži drveni štap i koja kao takva visi poput nekadašnjih starinskih vezova. Nežno bele i braon nijanse dodatno će naglasiti eleganciju svetlih zidova i datim im tzv. boho izgled.

DRVENE POLICE

Neobične drvene police različitih oblika i dimenzija savršen su izbor za vaš zid. Na njih ćete moći da položite sve one sitne dekorativne predmete koje stalno premeštate i nikada ne znate gde da ih smestite, a takođe će biti sjajno mesto za odlaganje vašeg predivnog sobnog cveća, ali i omiljenih knjiga.

KRATAK PRIRUČNIK ZA UREĐENJE MALIH TERASA

MINIMALIZAM KAO STIL ŽIVOTA

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više