VITAMIN C U PRAHU: NE PIJE SE, MAŽE SE

od Marija

Tvoja dnevna doza vitamina C: čisti, osvežava i ujednačava ten

Pakovanje neodoljivo podseća na one kesice u prahu koje istresemo i popijemo. Ali ne, ovaj sadržaj ne treba da završi u vašem stomaku, nego na vašem licu. Reč je o pilingu za čišćenje lica sa vitaminom C koji možete pronaći u svim DM radnjama u Srbiji po vrlo povoljnoj ceni.

Vitamin C piling dolazi od domaćeg brenda Zoya koji je jedan od pobednika „DM inkubatora 2019“ u konkurenciji od čak 704 domaća proizvoda. Lako ćete ga prepoznati na policama po inovativnom crnom pakovanju sa pink logoom.

UBACI U SVOJU JUTARNJU RUTINU

U jednom pakovanju se nalazi pet kesica u prahu. Koristite uzastopno svako jutro po jednu dok ne potrošite svih pet iz kutijice. Onda pauzirajte dva dana, pa opet možete novu turu. A evo i kako:

  • Sadržaj kesice sipati na vlažan dlan
  • Dodati par kapi i protrljati dlanovima da se napravi pena
  • Umasirati na lice, izbegavajući predeo oko očiju
  • Ostaviti na licu jedan minut, a potom isprati vodom

Šta ovim dobijate?

  • Temeljno čišćenje lica
  • Svežiju i pročišćenu kožu
  • Ujednačen ten
  • I ne isušuje kožu. Naprotiv, čini je mekšom.

VITAMIN C SAVEZNIK U BORBI PROTIV STARENJA

U našem organizmu gotovo svakodnevno kao nusproizvod metabolizma nastaju slobodni radikali koji na koži mogu da izazovu iritacije i oštećenja ćelija. Spas od slobodnih radikala su antioksidansi, a prirodni antioksidant je upravo vitamin C.

Profesor dr Marija Radojković sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu i tehnolog konsultant u DM-ovom inkubatoru gde je ovaj piling nastao kaže da vitamin C kao prirodan antioksidans „odlaže vidljive tragove biološkog starenja kože“ i doprinosi stvaranju kolagena koji je veoma važan za lep izgled kože.

„Vitamin C je prirodni antioksidans koji neutrališe kiseonične radikale koji nastaju od spoljašnjih faktora. Slobodni radikali u našem telu dovode do oksidativnog stresa, tako da vitamin C pomaže u sprečavanju prevremenog starenja kože i odlaže vidljive tragove biološkog starenja kože. Takodje, vitamin C je neophodan za proizvodnju kolagena u ćelijama kože“, kaže profesorica Radojković.

Kada se korišćenje ne preporučuje?

Ako imate neku povredu na licu ili vam je koža negde oštećena i ukoliko postoji alergija na neki od sastojaka. Takođe, ako primetite iritaciju nakon upotrebe, trebalo bi da prestanete da koristite.

Osim ovog pilinga za lice, domaći brend Zoya ima još nekoliko proizvoda koji su namenjeni nezi lica:

Eleganta crna kutijica može postati neobičan i veoma lep poklon svakome kome želite da pružite negovanu i podmlađenu kožu.

0 komentar
10

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više