Četvrtak je dan za čokoladni recept! Naši prijatelji iz Kuhinjice poslali su nam jedan sjajan recept za kapućino čokoladnu tortu koji vam prenosimo u celosti:
Sastojci:
- 125 ml pavlake
- 125 ml mleka
- malo soli
- 100 g čokolade za kuvanje
- 125 g kapućina
- 1 kašika šećera
- malo cimeta
- kesica gustina
Priprema:
U posudu staviti mleko, pavlaku i so, pustiti da provri i dodati čokoladu.
Mešati dok se čokolada ne rastopi.
Kapućino, cimet i gustin izmešati i sipati u toplu čokoladu.
Kuvati na tihoj vatri dok se puding ne zgusne.
Modu ili omanji pleh koji se ne lepi pokvasiti hladnom vodom i napuniti pudingom.
Ostaviti da se ohladi, prevrnuti na tacnu i ukrasiti.
Fotografija je simbolična, originalni recept potražite na sajtu kuhinjica.rs