ŠEŠIR – TANKA JE LINIJA IZMEĐU OTMENOSTI I NEUKUSA

od Marija

Čini se da ni jedan drugi modni dodatak ne ostavlja utisak otmenosti i ženstvenosti kao šešir. Tome je verovatno doprinela činjenica da su izuzetno retki u današnjoj modi, te uvek privlače pažnju kada ih neka dama stavi. Ipak, tanka je linija između otmenosti i neukusa. I stoga da se ne bi desilo da umesto odražavanja prefinjenog stila ispadnete smešni, treba da znate nekoliko pravila.

Šešir je prešao dug put od svakodnevnog nošenja pri izlasku iz kuće do modnog detalja. To je bio put od nošenja iz praktičnih razloga, šešira kao statusnog simbola do sada samo retkog primera na ulicama ili nekim posebnim svečanostima.

MALO LICE, MALI ŠEŠIR

Ako imate sitnije lice, nikako ne kupujte velike šešire jer će vas „progutati“. Za vas nisu šeširi sa velikim obodima, dok dame sa većim licem treba da imaju i veći šešir.

ZIMSKI I LETNJI ŠEŠIR

Zimi se opreduljujte za šešire sa punijom tkaninom, dok je leto rezervisano za slamnate.

TAMNIJE LICE, TAMNIJI ŠEŠIR

Ukoliko ste bledi, vama će verovatnije odgovarati nežnije i svetlije nijanse, dok tamnoputije devojke mogu da probaju i tamnije šešire.

DA LI DAME SKIDAJU ŠEŠIRE U ZATVORENOM PROSTORU?

Iz prošlosti znamo da su muškarci skidali šešir pri susretu sa ženom i u zatvorenom prostoru. Dame nisu imale tu obavezu jer bi im se skidanjem šešira pokvarila frizura.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više