ŽIVOTNA PRIČA LUJZE HEJ – IZ TEŠKIH PRIČA, NASTAJU NAJJAČI LJUDI

od Marija

„Ja ne rešavam svoje probleme, ja rešavam svoje misli, a onda se problemi sami reše. Kad u svojim mislima stvorimo mir, sklad i ravnotežu, tad ih pronalazimo i u životu“. Ovo je čuveni citat Lujze Hej, najpoznatijeg motivacionog govornika na svetu. Poznata je po svojim tehnikama pozitivne psihologije, odnosno vere da pozitivne misli i ljubav prema sebi mogu dosta da nam koriste u životu i doprinesu rešavanju brojnih problema.

Imala je teško detinjstvo. Reklo bi se da je donekla njena priča, slična životu Opre Vinfri. I Lujza je odrastala u nestabilnoj porodici, uz nedovoljno ljubavi i podrške roditelja. Zatrudnela je sa 16 godina i dala dete na usvajanje. Nakon toga, odlazi u Čikago gde je radila za jako malo novca.

Modelingom je počela da se bavi 1950. godine kada se preselila u Njujork. Udavala se dva puta i obe veze su joj bile burne. Još jedna prepreka u njenon životu bila je 1978. godina kada joj je dijagnostikovan rak. Nije želela da se podvrgne klasičnom lečenju, nego je lečila svoj um, odnosno misli. U brojnim intervjuima je govorila kako je samu sebe izlečila pozitivnim mislima i ishranom.

Autorka je brojnih knjiga o samopoštovanju i samoljubavi: Izlečite svoje telo, Moć je u vama, Mogu ja to, Ogledalo radi: 21 dan da se izlečite…

Iz ovakvog života punog prepreka i izazova nastali su njeni najmoćniji citati.

Sagledajte probleme koji vas muče i zapitajte se kako ste razmišljali kad ste ih stvorili

Veruj u sebe i već si na pola puta

Lako je voleti druge kad voliš i prihvataš sebe

Posmatram svet očima ljubavi. Ja sam vredna ljubavi zato što postojim.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više