SAMODISCIPLINA KLJUČ ZA ISPUNJAVANJE DNEVNIH CILJEVA

od Marija

Amerikanac Nate O’ Brien koji je na svom YouTube kanalu donosi niz saveta o tome kako optimizovati život na osnovu ličnog iskustva i pročitanih knjiga, jedan video je posvetio svojim dnevnim rutinama, odnosno priči o tome kako se on organizuje da bi bio što efikasniji.

  • BUĐENJE U 6

Njegov dan počinje priličinje u 6 sati. Po njegovim rečima, san mu je jako važan i stoga uvek spava sedam i po sati. Nakon tuširanja i sređivanja, odlazi napolje da prošeta i uradi nekoliko vežbi. Jedna važna napomena je da telefon ne koristi uopše kada se probudi i dva do tri sata nakon toga. To je vreme koje koristi samo za sebe, svoj fokus i planiranje dana.

  • OKO 8 – DORUČAK

Posle šetnje, vraća se u stan da bi pripremio doručak. Tek nakon doručka, proverava mejlove i poruke, ali samo pola sata. Nakon toga opet gasi telefon i radi fokusirano četiri sata. Povremeno samo malo prošeta. Uglavnom gleda da se fokusira na jedan posao kako bi bio što efikasniji.

  • NAJTEŽE I NAJVAŽNIJE STVARI RADITI UJUTRU

Nate O’ Brien savetuje da najteže i najvažnije stvari treba uraditi ujutru dok ste najsvežiji i najodnorniji. Tada se pretpostavlja da imate najviše energije.

  • OD 12 DO 13 ČASOVA ŠETNJA

Nakon nekoliko sati fokusiranog rada, odlazi opet da prošeta napolju. Nakon toga se vraća u stan i priprema ručak.

  • OD 13 DO 16 ČASOVA U BIBLIOTECI

Neki period dana ovaj Amerikanac voli da provede u kreativnom prostoru. U biblioteci radi i čita.

  • OD 16 DO 18 ČASOVA TELEFONIRA SA PRIJATELJIMA I KLIJENTIMA

Kako ne voli da ga pozivi prekidaju tokom rada, u danu odvoji vreme samo za pozive. Tada se čuje i za klijente, prijatelje i rodbinu.

  • SLOBODNO VREME

Do pola 10 mu je slobodno vreme koje, u zavisnosti od dana do dana, nastoji da ispuni kvalitetno.

  • 20 MINUTA ČITANJE I SPAVANJE

U 10 do 10 odlazi na spavanje, ali pre toga 20 minuta čita.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više