„KAKO SAM SPASILA SVET“ – LIČNA PRIČA U KOJOJ SVAKA ŽENA MOŽE DA SE PRONAĐE

od Marija

Na sutrašnjoj Međunarodnoj konfreneciji Biznis na štiklama u Master centru Novosadskog sajma, pored brojnih predavača i govornika, prisutnima će se obratiti i Elizabeta Stanimirov, autorka knjige „Kako sam spasila svet“. Elizabeta će održati jedan motivacioni govor budući da ima iskustva u savetovanju poslovnih ljudi.

Elizabeta je Life Quality Advisor, odnosno savetnik za kvalitet života. Ona zapravo pomaže svojim klijentima da reše najrazličitije lične i poslovne probleme. Njen poziv se može uporediti sa life coach-om, ali, kako kaže, ima drugačiji pristup utoliko što klijentima pristupa drugačije. Naime, kaže, trudi se da stvari posmatra realno i praktično i da brže i efikasnije reši problem onome ko zatraži njenu pomoć.

Ono što je kvalifikuje da savetuje druge jeste dar da razgovorom dođe do suštine problema, „otvori oči“ nekome i ponudi rešenje. Svoje iskustvo prenosi i na radionicama kluba „Biznis na štiklama“ gde ima neverovatnu moć da ohrabri i da vetar u leđa svima koji je slušaju.

Sve to zapravo može sa svojim ličnim i profesionalnim iskustvom koji je ispričala u knjizi „Kako sam spasila svet„. U preko 200 stranica, Elizabeta zanimljivo, duhovito, iskreno piše svoju životnu priču. Punu promena, izazoza, poteškoća, ali uvek uspešnih rešenja.

Čitajući ovu knjigu, shvatate da ono što ste mislili da se samo vama dešava, zapravo se dešava mnogim drugim ljudima. Ali, ono što učite od ove knjige, jeste kako se rešavaju problemi i izazovi. To nisu kukanja, očajavanja i strahovi, nego samo jedna formula – „Imam problem – hajde da ga rešim“.

Ova knjiga vas uči da budete hrabri, da verujete u sebe, da budete pozitivni. Uči vas da problemi neće nestati ako ih gurnete pod tepih, nego samo ako kažete jasno sebi: „Dobro, takva je sada situacija, hajde da vidim šta mogu da uradim“. I kada tako razmišljate i pristupite realnosti, problemi se, čini se, sami rešavaju.

Sve to se provlači kroz lične Elizabetine priče. Kako je hrabro ulazila u nove poslovne poduhvate, kako odgajala decu, kako je bodrila muža i pomogla mu da iskoristi svoje potencijale, kako je njena porodica prolazila dane bombardovanja i kako se izborila sa izazovima epidemije koronavirusa.

„Čitajući ovu knjigu imaćete osećaj da ste u razgovoru sa najboljom prijateljicom, koja će Vam pomoći na trenutak da zaboravite na sve probleme, ispričati vam par zanimljivih priča iz kojih ćete neminovno izvući pouku da ništa u životu nije slučajno“… deo je recenzije koju napisala Talijata, autorka romana iz edicije „Njen…“

Elizabeta ima i svoj YouTube kanal u kom govori na različite teme pokušavajući da rasvetli neke izazove, dileme sa kojima se svako suočava.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više