RECEPT ZA NAJMEKŠE BRZE KROASANE

od Marijana

Neizostavno pecivo francuske, ali i mnogobrojnih kuhinja koje svi obožavamo – kroasani! Lisnati i mekani savršen su izbor za doručak, ali i za poslepodnevne goste uz kafu ili čaj. Ove brze i ukusne kroasane pripremićete za tili čas bez mnogo priprema i vremena:

Sastojci:

  • 1 svež kvasac
  • 100 ml mlake vode
  • kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 250 g brašna
  • jaje
  • susam

Priprema:

Umesite testo tako što ćete u brašno dodati šećer i so, a zatim dodajte kvasac koji ste prethodno otopili u mlakoj vodi. Tako umešeno testo uviti u kesu i ostaviti u frižideru oko pola sata. Za to vreme izrendajte jedan margarin. Ukoliko treba da sačekate testo i margarin stavite u frižider kako se ne bi topio.

Razvijte testo, a potom napravite veknu od njega. Isecite ga na 14 približno jednakih delova. Svaki deo razvucite u krug veličine tanjira i ređajte na pobrašnavljeni deo stola tako što ćete ih naslagati kao palačinke jednu na drugu: jednan razvijen krug od testa, zatim narendani maslac, pa ponovo krug, pa ponovo maslac i tako sve do se ne istroše sastojci. Takvo dobijeno testo potom razvucite oklagijom od sredine prema kraju a potom testo secite na trouglove (kao za kiflice). Od ove smese trrebalo bi da uvijete 12 kroasana. Poređajte ih na pleh i namažite jajetom. Dodajte susam po želji. Pecite dok ne porumene u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Prijatno!

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više