TRI FOOD BLOGERKE OD KOJIH MOŽETE DA DOBIJETE IDEJU „ŠTA ZA RUČAK“

od Marija

Svaka žena se često pita šta da kuva svakoga dana, odakle da crpi ideje i kako istovremeno da ugodi svim ukućanima. Zadatak nije lak, ali u eri društvenih mreža i ovo se može uspešno prevazići. Pogledajte ove tri food blogerke na Instagramu.

Memić Armina je jedna od njih. Majka je dvoje dece i dolazi iz Kaknja, iz Bosne i Hercegovine. Na njenom blogu možete pronaći recepte brojnih poslatica i kolača.

Da hrana nije samo zadovoljenje fizičke potrebe, nego i umetnost, najbolje zna Katarina Stojković, autorka bloga „Veseli zalogaji“. I baš jesu veseli. Brojni recepti su kreirani i dekorisani za decu, te se na njenim tanjirima nalaze brojne životinjice od namirnica. Ona ima i svoj sajt Klub zdravih navika.

Marijana Mančev je pravi majstor ne samo u kuhinji, nego i za objektivom. Fotografije sa njenog food bloga KenguriStyle su besprekorne. Neke njene recepte možete pogledati i na YouTubu.

View this post on Instagram

Cheesecake sa trešnjama i čokoladnim komadićima. . Pripremite koru tako što ćete pomešati 200g mlevenog @pionir_subotica keksa sa 50g mlevenih badema, 25g maslaca sobne temperature i 100ml mleka. Utisnite ovu masu u kalup prečnika 18cm i ostavite po strani. Iseckajte sitno 150g trešanja i skuvajte ih u šerpici sa kašikom smeđeg šećera, 2 kašičice soka od limuna i 2 kašičice vode dok se šećer ne rastopi. Zatim dodajte kašiku gustina i mešajući kuvajte dok se smesa ne zgusne, pa sklonite sa šporeta. Umutite u posudi mikserom 125ml slatke pavlake i ostavite po strani. U drugoj posudi, mikserom umutite 125g maskarpone sira, 125g krem sira, 50g kisele pavlake, kašičicu vanil ekstrakta, 60g šećera u prahu i 70g @dr.oetker_srbija čokoladnih komadića. U tu smesu dodajte trešnje i slatku pavlaku pa lepo sjedinite smesu. Izlijte je u kalup preko sloja od keksa i ostavite u frižideru da se hladi od 3 do 4h. Ukrasite svežim trešnjama i po želji čokoladnim ganašem u razmeri 1:1. . @useyournoodles . . #kenguricooks #cherrycheesecake #hocsupperclub #firstweeat #cuisinecaptures #provenciallife #vzcomade #infinity_foodlover #scrumptiouskitchen #bonapetite #serbianblogger #eatprettythings #kitchn #myopenkitchen #shareyourtable #feedfeed #getpropped #appetitejournal #fellowmag #finecooking #foodtographyschool #foodglooby #thehub_food #ourfoodstories #foodphotographers #vscofoodie #useyourcreativenoodles

A post shared by Marijana Mančev – Food Blogger (@kenguristyle) on

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više