UKISELJENI CRNI LUK BEZ KONZERVANSA

od Marija

Da li ste nekada kiselili crni luk? Za ovaj recept verovatno imate sve sastojke.

Turšija svakako ima pozitivan uticaj na zdravlje ukoliko se ne koriste konzervansi i drugi veštački sastojci, piše na svom blogu health coach Tatjana Popović. Zdrava turšija pozitivno utiče na rad creva, telesnu težinu i nivo šećera u krvi.

Sastojci:

ISC crvena luka
1 šolja jabukovog sirćeta
1 šolja vode
1 kašika kokosovog ili agava šećera
1 kašičica himalajske soli
1 čen belog luka, izgnječen
1 kašičica bibera u zrnu, opciono

Priprema:

1. Pripremite 3 staklene tegle srednje veličine. U svaku od njih stavite po zrno ili dva crnog bibera.
2. Isecite crveni luk na polumesece i rasporedite ga u tegle.
3. Izgnječite beli luk.
4. U šerpi zagrejte sirće, vodu, šećer, beli luk i so. Mešajte dok se šećer i so ne otope, otprilike oko 1 minut.
5. Ostavite dobijenu tečnost da se ohladi, pa je prelijte preko crvenog luka.
6. Tegle sa lukom ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider.
7. Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više