ČETVRTAK JE ZA ČOKOLADU: recept za najmekši čokoladni brauni kolač!

od Marijana

Brz, jednostavan, a tako čokoladan i mek – njegovo visočanstvo među čokoladnim dezertima – brauni kolač!

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje smeđeg šećera
  • 1 šolja ulja
  • 2 šolje jogurta
  • pola kesice praška za pecivo
  • pola šolje kakaa

Preliv:

  • 5 kašika smeđeg šećera
  • 15 kašika mleka
  • 150 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U dublju posudu pomešajte brašno, smeđi šećer, jogurt, ulje i pola kesice praška za pecivo. Dobro sjedinite smesu i razlijte je u nauljeni pleh. Pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač ispečen. Kada kolač izvadite iz rerne pripemite preliv tako što ćete rastopiti maslac i dodati mu mleko, a potom u njemu rastopiti čokoladu, šećer. Topao kolač potom prelijte toplim prelivom. Ohladite kolač i servirajte ga uz kafu ili sok od narandže. Prijatno!

Inspirisan receptom na portalu mojacokolada.com

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više