Brz, jednostavan, a tako čokoladan i mek – njegovo visočanstvo među čokoladnim dezertima – brauni kolač!
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje smeđeg šećera
- 1 šolja ulja
- 2 šolje jogurta
- pola kesice praška za pecivo
- pola šolje kakaa
Preliv:
- 5 kašika smeđeg šećera
- 15 kašika mleka
- 150 g maslaca
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U dublju posudu pomešajte brašno, smeđi šećer, jogurt, ulje i pola kesice praška za pecivo. Dobro sjedinite smesu i razlijte je u nauljeni pleh. Pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač ispečen. Kada kolač izvadite iz rerne pripemite preliv tako što ćete rastopiti maslac i dodati mu mleko, a potom u njemu rastopiti čokoladu, šećer. Topao kolač potom prelijte toplim prelivom. Ohladite kolač i servirajte ga uz kafu ili sok od narandže. Prijatno!
Inspirisan receptom na portalu mojacokolada.com