AKTIVNI KISEONIK ZA BLISTAV TEN

od Marijana

Leto je uveliko stiglo, naša koža je izložena sunčevim zracima koji i te kako mogu loše uticati na osetljivu kožu lica. Sigurno ste upoznati sa raznim kozmetičkim tretmanima na bazi aktivnog kiseonika, ali da li ste znali da uz upotrebu aktivnog kiseonika kod kuće možete postići sjajne reultate?


Šta je aktivni kiseonik?


Aktivni kiseonik je gas koji je zapravo modifikacija kiseonika. Aktivni kiseonik predstavlja tečnost sa jakim dezinfekcionim dejstvom.

Dejstvo aktivnog kiseonika na kožu lica


Upravo zbog svog dezinfekcionog dejstva aktivni kiseonik uklanja sve nečistoće i bakterije sa vaše kože. Aktivni kiseonik utiče na obnavljanje površinskog sloja kože lica. Ukoliko je vaša koža lica sklona nepravilnostima kao što su akne i mitiseri aktivni kiseonik je tu da reši sve nepravlinosti na vašoj koži. Aktivni kiseonik povoljno utiče na cirkulaciju u koži, te ćelije kože bivaju snabdevene hranljivim sastojcima. A vi ćete uživati u glatkoj i sjajnoj koži. Takođe ukoliko imate otvorene rane na licu bilo da su one rezultat problematične akne ili imate ogrebotinu, aktivni kiseonik može da vam pomogne tako što će dezinfikovati problematično područje na licu, a što je najvažnije uticaće da rana zaraste i sprečiti nastanak ožiljka.


Aktivni kiseonik kao sredstvo koje smiruje kožu nakon depilacije

https://www.instagram.com/p/CCLSFUNJzkJ/?fbclid=IwAR0xG9NxUkkXv7s8vaAzteDWi6mAfuAr-RE-bjjXXuBPNCivM6ZROvriJ3c


Depilacija kože može prouzrokovati ozbiljne iritacije na koži, pogotovo kada je koža lica tretirana sredstvima za uklanjanje dlačica. Sigurno ste imali barem jednu situaciju da ste morali hitno ukloniti nausnice ali ste se uplašili posledica u vidu crvenila nakon depilacije. Zato je tu još jedna prednost aktivnog kiseonika koji će umirujuće delovati na iritiranu kožu nakon depilacije.


Šta treba da znate pre nego što upotrebite aktivni kiseonik, saveti pri upotrebi aktivnog kiseonika
Kako je u pitanju sredstvo koje ima najveću ulogu da dezinfikuje kožu takođe miris ovog proizvoda nije primamljiv. Iz tog razloga može doći do vrtoglavice. Ukoliko u svojoj svakodnevnoj rutini lica koristite više proizvoda najbolje bi bilo da aktivni kiseonik koristite samostalno, bez kombinovanja sa drugim proizvodima kako ne bi došlo do kontra efekta. Dakle, aktivni kiseonik nanosite na čistu kožu lica, blaznicom bez ispiranja. Ne postoje neka posebna ograničenja kod upotrebe ovog preparata. Preporučuje se korišćenje ujutru i uveče. Svakako je najbolje da testirate kako će vaša koža lica reagovati te na osnovu toga odredite koji način upotrebe ovog preparata najviše odgovra vašoj koži lica. Dakle, nema pravila ali je kao i uvek bitno ne preterivati!

Gde kupiti aktivni kiseonik?
Sjajna stvar i prednost ovog preparata jeste što ga možete koristiti kod kuće bez odlaska na kozmetičke tretmane kože lica. Pri tom ovaj proizvod možete pronaći u svakoj bolje snabdevenoj apoteci, cena mu je vrlo pristupačna 200ml ovog proizvoda košta između 400-600 dinara.

Autor: Ana Čule

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više