MASNA VAM JE KOSA I NEMATE VREMENA DA JE OPERETE? EVO SJAJNE I BRZE FRIZURE ZA VAS!

od Marijana

Koliko nam se samo puta dogodilo da nam iskrsne neki događaj, sastanak, a da nam je kosa masna i prljava i da nemamo vremena da je operemo i doteramo? Često pribegavamo šamponu za suvo pranje kose, ali efekat i frizura nikad ne ispadnu dovoljno dobro i onako kako smo je zamislili?

Da do toga više ne bi dolazilo pronašli smo za vas idealan način da napravite sjajnu frizuru za samo nekoliko minuta. U pitanju je tzv. ,,zalizana frizura“ koju ćete napraviti uz pomoć gela i laka za kosu. Ovako tretiranu kosu možete potom stilizovati na nekoliko načina.

Jedan od njih, vrlo elegantan i jednostavan jeste niski rep sa ,,zalizanim šiškama“. Njega možete napraviti tako što ćete prvo kosu lagano nakvasiti vodom, a potom je oblikovati češljem, češljajući kosu ka nazad, a potom na teme i šiške lagano je utrljati gelom za kosu. Takvu kosu koju ste prethondo očešljali i naneli na nju gel sada podelite tankim češljem ili prstima na dva jednaka dela po sredini temena, ili pak bliže jednom uhu da vam druga strana ima izražene šiške (u videu u nastavku možete videti takav primer). Kosu potom skupite u rep koji ćete svezati jakom trakom za kosu i nalakirati ga.

Ukoliko je u pitanju večernji izlazak ili romantični sastanak ovakvu frizuru dodatno naglasite minđušama ili elegantnom šnalom/trakom za kosu. Za dodatnu eleganciju sam rep možete takođe uvrteti kroz prste kako biste dobili valovit oblik.

Na isti način možete napraviti i ,,zalizanu punđu“ s tom razlikom što ćete umesto repa taj rep jednostavno uviti oko trake u kružni oblik i ojačati ga ukosnicama ili drugom trakom. Takvu punđu možete takođe ukrasiti satenskom trakom za kosu ili šnalom/mašnom, a možete i prethodno od repa napraviti pletenicu kako biste dobili još zanimljiviju punđu (slika u nastavku).

Najjednostavnija ,,zalizana frizura“, svakako je raspuštena kosa koja je češljana unazad i na koju je nanet gel. Ovakva ,,mokra“ frizura vrlo je elegantna i privlačna i predstavlja savršenu večernju frizuru koju možete napraviti za tili čas. Postupak je isti kao i na početku samo što nakon što nanesete gel kosu ne svezujete već je puštate da blago pada duž vaših leđa i ramena. Ovakvu frizuru obavezno valja dodatno fiksirati lakom za kosu, a takođe je možete ukrasiti šnalom sa strane ili šljokicama posutim po njoj.

NEUREDNE PUNĐE ZA POTPUNO NEŽAN I UREDAN IZGLED

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više