NAPRAVITE SVOJE VIBER STIKERE U TRI KORAKA!

od Marijana

Viber aplikacija odnedavno je aktivirala mogućnost da sami kreiramo svoje personalizovane stikere i prosleđujemo ih svojim prijateljima, deleći na taj način raspoloženje i aktivnosti koje su nas u datom trenutku zaokupirale.

Kreiranje stikera vrlo je jednostavno i možete ga savladati u samo nekoliko koraka.

PRVI KORAK: Kada uđete u aplikaciju Viber pojaviće vam se nedavna ćaskanja sa prijateljima. Vrlo je bitno da u donjoj navigaciji potražite dugme More i da kliknete na njega. Potom će vam se pojaviti vaš kontakt i fotografija kao i još dosta ikonica koje se tiču podešavanja, beleški, kontakata i drugo. Među njima odmah na prvom mestu uočićete ikonicu sa medom na kojoj piše Sticker Market. Kliknite na nju, a potom obradite pažnju na gornji desni ugao. Tamo ćete imati dva kružića gde je prvi u vidu lista i pera, kliknite na njega i tu počinje kreiranje vaših stikera.

DRUGI KORAK: U odeljku Sticker Pack Name imenujte svoj album i dajte potom ispod kratak opis albuma. Obavezno prevucite ljubičasti kursor da li želite da stikeri budu javni (pack is public) ili ne (u tom slučaju kursor mora da pobledi). Zatim ćete uvideti 22 kvadrata u koja ćete moći da kreirate isto toliko stikera. Klikom na prvi kvadrat na kome je plus dobijate pristup galeriji gde možete odabrati željenu fotografiju iz Galerije. Kada kliknete na fotografiju otvoriće vam se prozor za njeno uređivanje.

TREĆI KORAK: Viber je na svojoj zvaničnoj Youtube stranici objavio kratak kurs kako možete urediti svoje stikere, te vam link do njega donosimo u nastavku https://www.youtube.com/watch?v=hWhZSBDhGYI .

Kratak vodič:

  • erase dugme služi da obrišete deo fotografije koji ne želite da se nađe na stikeru
  • text je za željeni tekst koji želite da napišete
  • sticker je za dodatni stiker koji možete nalepiti uz fotografiju

Sačuvajte vaše stikere i uživajte u dopisivanju sa prijateljima i simpatijom! Vrlo je zabavno!

Izvor: Viber Youtube kanal

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više