ZOBNATICA-JAHANJE KONJA BEZ STRAHA!

od Marijana

Zobnatica je naselje u Srbiji u opštini Bačka Topola. Ergela konja koja je osnovana davne 1750. godine predstavlja pravi izazov za sve, a posebno ljubitelje konja. Ovo malo naselje je odličan izbor ukoliko želite da vikend provedete u prirodi sa porodicom ili prijateljima.


Zašto je to tako uverite se u tekstu koji sledi:

Ergela Zobnatica
Moja odluka da posetim Zobnaticu je bila upravo zbog ergele koju Zobnatica nudi. Kao veliki ljubitelj konja pravi izazov mi je bio da se oprobam u jahanju. Jahanje na prostranom hipodromu je izazov koji mi je omogućio da zaista zaboravim na svakodnevnicu i opustim se u divnoj prirodi. Ukoliko se plašite jahanja znajte da ziasta nema potrebe za tim! Rekreativno jahanje konja ne zahteva prethodno zanje i vrlo je bezbedno. Bitno je da slušate instruktora, oslobodite se straha i uživate.


Dvorac – Kaštel
Dvorac Kaštel je izgrađen u duhu poznog klasicizma, zaista mi je privukao pažnju. Ukoliko želite da ostanete ceo vikend, rekonstruisani kaštel ima luksuzno opremljene sobe za sve posetioce koji se odluče da provedu ceo vikend ovde. Divan pogled na Zobnatičko jezero vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.


Zobnatičko jezero
Nikako ne propustite divno Zobnatičko jezero. Ono što se meni posebno svidelo jeste da je voda izuzetno čista, a plaža uređena. Možete da se opustite i zaista osetite mir i intimu, jer gužve nisu prevelike. Ukoliko ne volite kupanje u jezeru, sama šetnja kraj jezera i priroda će vam pomoći da se opustite i uživate. Ukoliko se odlučite da povedete najmlađe, u tom slučaju sigurno nećete pogrešiti. Izlet u Zobnatici vas neće puno koštati, a najbolje je da idete u letnjem periodu kako biste najbolje osetili čari prirode.

Autor: Ana Čule

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više