The Durrells, šta se dogodi kada britanska porodica iznenada odluči da se preseli na Krf? Opuštajuća serija o ljubavi, porodici, moru i grčkoj kulturi

od Marijana

Ukoliko ste u potrazi za letnjom, opuštajućom, porodičnom i ujedno romantičnom serijom vreme je da upoznate sjajnu porodicu Darelove.

Serija The Darrells britanska je dramska serija sa vrlo avanturističkim, komičnim i romantičnim motivima. Radnja serija smeštena je na grčko ostrvo Krf 1940-ih godina, gde se samohrana majka sa svoje četvoro ,,nesnađene“ dece seli nakon turobnog i besciljnog života u Bermontu.

Nakon smrti oca, majka Luiza postaje stub porodice koja lagano gubi kontrolu nad svojom decom. Umorna i istrošena u Britaniji, u želji za promenom i boljom budućnošću za svoju decu donosi odluku da proda sve i preseli se u Grčku.

Međutim, ne biva sve tako idilično i lako, uz svoju penziju udovice, sa decom koja su u najmanju ruku specifična i lenja, useljava se u trošnu kuću kraj mora i tu počinju njihove avanture. Najstariji sin Leri zanešenjak je i pisac, sanjar u potrazi za inspiracijom kako bi napisao što bolji roman i prodao ga britanskim izdavačkim kućama. Vreme provodi za pisaćom mašionom ili u kafanama. Srednji sin Lesli zaljubljenik je u lov i oružje, dok je najmlađi sin opčinjen životinjama koje stalno dovlači u kuću. Ćerka Margo u potrazi je za sobom, ali i za romantičnom ljubavi o kojoj svaka devojka u njenim godinama mašta.

Zanimljivo je što je serija nastala po istinitim događajima koje je zapravo najmlađi sin Darelovih – Geri pretočio u tri knjige tzv. Krfsku trilogiju.

Krfska arhitektura, predivni kostimi, muzika, običaji ono su što upotpunjuje neverovatne avanture ove porodice. U jedinstvenoj emociji imaćete mogućnost da pratite svađe, zaljubljivanja i odljubljivanja, sklapanje neobičnih prijateljstava, ali i trenutke tuge i snalaženja kroz koje svaka porodica prolazi.

Trejler za ovu sjajnu seriju možete pogledati na LINKU

Photo: Printscreen Instagram hawesandotheranimals

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više