NOŠENJE MASKE ZA LICE ZAHTEVA POSEBNU NEGU USANA, A EVO I KAKO!

od Marijana

Konstantno nošenje zaštitne maske za lice nesumnjivo utiče i na naše usne, kao i na predeo oko njih. Usne nam na taj način bivaju suvlje i često dehidriraju. Zato je neophodno hidrirati ih češće i negovati ih na pravi način.

Pored unošenja dovoljne količine tečnosti u naš organizam, nephodno je da usne hidriramo i nekim od proizvoda koje same možemo napraviti kod svojih kuća. Najjednostavnija ,,maska“ za usne koja će nam hidrirati iste, jeste maska koju ćemo napraviti tako što ćemo pomešati kašiku meda i kašiku jogurta. Ovu smesu blago razmašite po usnama i predelu oko njih i ostavite da se dobro osuši. Kada je maska suva isperite je mlakom vodom i lagano prebrišite peškirom.

Suve usne možete jednom do dva puta tretirati i laganim pilingom kojim ćete skinuti mrtav sloj kože, a koji možete napraviti na sledeći način:

Pomešajte kašiku smeđeg šećera, pola kašike meda i pola kašike maslinovog ulja. Ovom smesom dobro istrljajte usne, a zatim je ostavite još nekoliko minuta da deluje, isperite potom smesu mlakom vodom.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više