UČINITE VAŠU KOSU NEGOVANOM I BLISTAVOM ČAK I KADA JE IZLOŽENA JAKOM, LETNJEM SUNCU

od Marijana

Kosa je izuzetno osetljiva na UV zrake i zato je zaštita kose od Sunca jako važna. Ukoliko je kosa preterano izložena sunčevim zracima ona može da se osuši i da krajevi kose izgledaju beživotno i ispucalo. Ukoliko imate naviku da negujete kosu posebno tokom letnjih dana onda ove nus pojave možete sprečiti.

Narednih nekoliko saveta vam mogu pomoći kako da vaša kosa ostane blistava i sjajna nakon što je izložena suncu, morskoj soli ili hloru.


Stilizovanje kose


Kosa može prilično loše da izgleda nakon celog dana provedenog na suncu i u vodi. Većina žena pomisle da će problem najbrže rešiti peglom za kosu ili feniranjem. Zapravo, problem postane još veći! Zaboravite na peglanje i feniranje tokom letnjih dana. Kosa je već dovoljno izložena toploti, te stoga osušite kosu na prirodan način. Možete koristiti ulje za kosu koje vam može pomoći da ukrotite kosu ukoliko je ona nemirna, ali vodite računa da ga nanosite samo na krajeve svoje kose kako je ne biste dodatno mastili.


Farbanje kose


Izbegavajte farbanje kose pre mora ili dok ste na moru, farba će dosta više da je unište nego inače. Takođe boja će se brzo isprati i vrlo brzo ćete postati nezadovoljni bojom vaše kose. Najbolje bi bilo da farbanje odložite dok se ne vratite sa letovanja.


KAKO ZAŠTITITI KOSU KOJA JE IZLOŽENA SUNCU I MORSKOJ SOLI?

  • Kada idete na plažu najbolje bi bilo da vašu kosu zavežete u pletenicu ili visoku punđu kako biste je što više zaštitili od Sunca.
  • Uvek pre plaže stavite kokosovo ili neko drugo ulje na kosu. Ono će dodatno da zaštiti vašu kosu. A nakon ispiranja kosa će biti mekana i svilenkasta.
  • Nikada ne češljajte mokru kosu. Pogotov ne dok ste na plaži. Kosa kada je mokra izuzetno je osetljiva pa korišćenje četke može i te kako da je istrga i uništi. Budite nežni prema svojoj kosi.
  • Kada prete kosu nakon kupanja i sunčanja najbolje bi bilo da koristite što prirodniji šampon. Nikada ne šamponirajte krajeve već samo teme.
  • Obavezno koristite masku ili regenerator za kosu koji odgovoara vašem tipu kose.

Autor: Ana Čule

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više