UKUSNE DOMAĆE TORTILJE SPREMNE ZA 10 MINUTA!

od Marijana

Meksička tortilja nešto je bez čega ne može da se zamisli ni jedan meksički obrok, bilo da je u pitanju predjelo, supa, glavno jelo. Tanke pitice pečene na plotni daju jedintven grilovan ukus, a tekstura tortilja prosto se topi u rapsodiji najrazličitijih ukusa. Punjene različitim nadevima, umočena u soseve ili supe ova pitica jedinstven je i neponovljiv doživljaj koji morate iskusiti i u sopstvenoj kuhinji. Za svega 10ak minuta meksičke tortilje možete pripremiti i sami!

Uz svega nekoliko sastojaka napravite svoju piticu/hleb i kombinujte ga sa meksičkim miksom ili sosom, te supom, mesom po izboru:

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • so
  • 2,5 dl mlake vode
  • 100 g margarina

Priprema:

Prvo otopite margarin na laganoj vatri i dodajte u njega 2,5 dl vode. Za to vreme u činiju izmešajte brašno, prašak za pecivo pa dodajte kašičicu soli. U činiju dodajte otopljeni puter u vodi i dobro premesite testo. Ono će biti pomalo lepljivo, ali nemojte dodavati vodu. Ostavite testo da odstoji 20 minuta a potom ga razvucite i rasporedite na 8 jednakih kuglica. Brašnom pospite radnu površinu, a zatim svaku kuglicu razvijte u tortilju. Pecite tortilje na tiganju na jakoj vatri sve dok se sa gornje strane ne pojave mehurići, a zatim okrenite i kratko ispecite i drugu stranu. Ako pečete u teflonskom tiganju, nemojte ga premazivati uljem.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više