ZA ŠTA SVE MOŽEMO KORISTITI PIVO?

od Marijana

Pivo je sjajno osvežavajuće alkoholno piće dobijeno od ječmenog slada sa dodatkom hmelja koje se vrlo često konzumira, pogotovo u vrelim, letnjim danima. Međutim da li ste znali da osim za piće ovaj napitak možete koristiti i u mnoge druge svrhe?

Donosimo vam neke od najčešćih:

PIVO KAO ,,OMEKŠIVAČ“ MESA

Ukoliko pripremate tvrdo meso, savršen način da ga omekšate jeste da ga prelijete pivom i ostavite ga da odstoji u njemu nekih sat vremena. Na taj način vaše meso će znatno omekšati, ali i poprimiti sjajan ukus. Takođe, nećete pogrešiti ukoliko tokom prženja mesa dodate malo piva u soft i tako ga pržite.

TESTO ,,POLUDI“ OD PIVA

Pivo može biti sjajna zamena za kvasac, te isti možete napraviti upravo od piva. U jednom od prethodnih tekstova pisali smo kako možete napraviti kvasac na tri najrazličitija načina, a danas vam donosimo tajnu za savršene palačinke. Kada ih sledeći put budete pravili dodajte u smesu malo piva i videćete kakve ćete mekane i sočne palačinke dobiti.

PIVO U SLUŽBI LEPOTE: SJAJNA I BUJNA KOSA ZA TREN

Pivo je bogato vitaminom B koji je vrlo važan za našu kožu, nokte, ali i kosu. Ukoliko imate lokne koje ne možete oblikovati pivo je odličan način kako da ih ,,ukrotite“ i oblikujete. Na vlažnu kosu nanesite pivo i rukama gužvajte kosu, ostavite je da se prosuši. Prema pravilu miris piva vrlo brzo će ispariti tako da ne morate brinuti o tome zašto kosu niste isprali. Ukoliko pak želite da hranite svoju kosu i date joj sjaj i volumen savetujemo vam da kosu prelijete pivom koje je prethodno isparilo, a potom isperete kosu šamponom i regeneratorom.

Vrlo je važno da pivo izvetri, jer se ugljen dioksid u pivu može kombinovati sa vodom i pretvoriti ga u tvrdu vodu, što će otežati  čišćenje kose (sveokosi.com)

PIVO ZA ZELENE I BUJNE LISTOVE VAŠEG SOBNOG CVEĆA

Pivo je sjajno djubrivo za vaše biljke. Njime možete zalivati povremeno svoje cveće (u vodu koja je odstajala dodajte pola šolje piva i njime zalivajte bilje jednom nedeljno), a takođe možete pivom potopiti krpu kojom brišete raskošne listove vašeg sobnog cveća i dati im na taj način sjaj i dohranu.

OČISTITE SVOJ ZLATNI NAKIT I VRATITE MU SJAJ

Odličan način da očistite svoj zlatni nakit i vratite mu sjaj jeste da ga ,,okupate“ u pivu. Dobro istrljajte nakit krpom koju ste prethodno namočili pivom i potom isperite mlakom vodom i prebrišite nakit suvom krpom.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više