Dobre, stare navike ne treba menjati, kažu ljudi. Tako i mi ostajemo odani našem čokoladnom četvrtku i receptu za najčokoladnije dezerte. Ovoga puta na red su stigle domaće praline od svega tri sastojka…
Sastojci:
- 200 g crne čokolade
- 100 g margarina
- pečeni lešnik (20ak komada)
Priprema:
Na pari otopiti margarin i čokoladu, mešati dok se lepo ne sjedini. Kalup do pola puniti ovom smesom, zatim ga staviti u zamrzivač par minuta da se stegne. Dodati u svaki deo kalupa višnjicu i zaliti čokoladom do vrha. U drugu polovinu kalupa staviti pola badema i pola kašičice eurokrema i zaliti čokoladom do vrha. Vratiti u zamrzivač nekih 10 do 15 minuta da se lepo stegne. Moj kalup ima 15 malih kalupčića u obliku srca, a preostalu smesu sam sipala u posudi za led. Ovo je mera za oko 20 malih pralina, tako da sam ja 10 punila višnjom, a 10 bademom i eurokremom. Naravno, možete ih puniti i po vašoj želji. Prijatno!
ČETVRTAK JE ZA ČOKOLADU: čoko kocka sa narandžom