KULTURA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: GLUMCI NOVOSADSKOG POZORIŠTA PONOVO NA SCENI

od Marijana

Nakon što je na sednici Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa doneta odluka da institucije kulture mogu da započnu sa radom uz poštovanje propisanih mera, u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház aktivno se radilo na osmišljavanju repertoara za predstojeći mesec.

Kako se navodi u saopštenju za medije ansambl Novosadskog pozorišta će najpre otputovati u Mađarsku, gde će na 32. Festivalu mađarskih pozorišta u Kišvardi odigrati predstavu Ana Karenjina, koja je premijerno izvedena u oktobru prošle godine.

Ista predstava će se potom igrati dva dana za redom, 5. i 6. septembra, i to na festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima.

Na otvaranju ovog festivala, 4. septembra, biće upriličeno premijerno izvođenje Upotrebe čoveka, koju je Novosadsko pozorište pripremalo u koprodukciji sa Novim tvrđava teatrom, festivalom Grad teatar (Budva) i East West centrom (Sarajevo). Predstava se zasniva na romanu Aleksandra Tišme, a režiju potpisuje Boris Liješević. Reprizno izvođenje nas očekuje na poslednjem festivalskom danu – 8. septembra.

Za 21. septembar, kada se obeležava Dan mađarske drame, zakazana je premijera Seljačke opere Bele Pintera, koju je režirao Atila Keresteš. Na izvedbu ove predstave željno se iščekuje od marta meseca, kada je prvobitno trebala biti odigrana pred novosadskom publikom.

Gledaoci će o tačnom repertoaru za drugu polovinu septembra i igranjima u našoj kući biti blagovrmeno obaveštna na sajtu Novosadskog pozorišta.

Posebni uslovi pod kojima će se predstave odigravati podrazumevaju merenje temperature prilikom ulaska u pozorište, dezinfekciju obuće i ruku, nošenje maski, te držanje propisanog rastojanja.

Izvor: Novosadsko pozorište

Foto: Ana K.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više