Zasladite ovaj prohladni četvrtak jednim neverovatnim musom koji će se jednostavno topiti u vašim ustima – u pitanju je čokoladni mus sa jagodama uz naše dobro poznate Kuhinjice, koji smo ovoga puta malo modifikovali zamenivši jagode kiselkastim bobicama nara.
Ukoliko niste veliki ljubitelj nara ostanite verni izvornom receptu koji možete potražiti na link u nastavku (ČOKOLADNI MUS SA JAGODAMA) , a za vas koji, kao i mi, volite kombinaciju nara i čokolade donosimo vam ovaj modifikovani recept.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
- 30 g čokoladnog kornfleksa
- 30 g šećera u prahu
- 1 nar
Priprema:
Čokoladu prvo rastopite i ostavite da se prohladi. Za to vreme umutite pavlaku u šlag, a potom u nju dodajte prethodno rastopljenu čokoladu i prah šećer. Dobro sjedinite dobijeni mus. Isecite nar podelite bobice na dva dela (jedan deo dobro umešajte u mus, dok ćete ostatak koristiti za dekorisanje). Dobijeni mus sipajte u čaše, a potom ga pospite kornfleksom i bobicama nara. Servirajte rashlađeno! Prijatno!