Ukoliko ste u potrazi za laganim, a brzim ručkom, a u isto vreme obožavate kombinaciju tunjevine i povrća, ovaj obrok savršen je izbor za vas.
Sezona patlidžana uveliko je počela, stoga je sada pravo vreme da iskoristite njegovu svežinu, ali i povoljnu cenu i da napravite ručak za tili čas. Sve što vam je potrebno za njega jesu:
Sastojci:
- dva poveća patlidžana
- tunjevina
- paradajz za kuvanje (šolja)
- jedan zreo paradajz
- dve šargarepe
- jedan veći luk
- biber
- vegeta
Priprema:
Patlidžane dobro operite sa sve korom i isecite ih po dužini na dva jednaka dela (da dobijete ukupno četiri čamčića). Izdubite svaki deo i unutrašnjost koju ste izdubili naseckajte na sitne kockice. Za to vreme izdinstajte jedan crni luk i šargarepu. Dodajte u to patlidžan isitljen na kockice. Pržite luk, šargarepu i patlidžan 2-3 minuta. Sipajte šolju paradajza za kuvanje i dobro promešajte, dodajte začin po ukusu (biber i vegetu). Možete slobodno dodati još neki začin poput rzmarina, majčine sušice ili vlašca. Izdubljene patlidžane napunite ovom smesom, a potom preklopite paradajzom koji ste prethodno iseckali na kolutove. Zapecite u rerni na 200 stepeni nekih 20 minuta dok paradajz i korica ne dobiju lepu tamnu boju. Izvadite i servirajte toplo.
Prijatno!
P.S. Ukoliko pak ne volite tunjevinu nju možete zameniti mlevenim mesom po želji.
Fotografija je simbolična