PUNJENI PATLIDŽAN: UKUSAN I ZDRAV RUČAK OČAS POSLA

od Marijana

Ukoliko ste u potrazi za laganim, a brzim ručkom, a u isto vreme obožavate kombinaciju tunjevine i povrća, ovaj obrok savršen je izbor za vas.

Sezona patlidžana uveliko je počela, stoga je sada pravo vreme da iskoristite njegovu svežinu, ali i povoljnu cenu i da napravite ručak za tili čas. Sve što vam je potrebno za njega jesu:

Sastojci:

  • dva poveća patlidžana
  • tunjevina
  • paradajz za kuvanje (šolja)
  • jedan zreo paradajz
  • dve šargarepe
  • jedan veći luk
  • biber
  • vegeta

Priprema:

Patlidžane dobro operite sa sve korom i isecite ih po dužini na dva jednaka dela (da dobijete ukupno četiri čamčića). Izdubite svaki deo i unutrašnjost koju ste izdubili naseckajte na sitne kockice. Za to vreme izdinstajte jedan crni luk i šargarepu. Dodajte u to patlidžan isitljen na kockice. Pržite luk, šargarepu i patlidžan 2-3 minuta. Sipajte šolju paradajza za kuvanje i dobro promešajte, dodajte začin po ukusu (biber i vegetu). Možete slobodno dodati još neki začin poput rzmarina, majčine sušice ili vlašca. Izdubljene patlidžane napunite ovom smesom, a potom preklopite paradajzom koji ste prethodno iseckali na kolutove. Zapecite u rerni na 200 stepeni nekih 20 minuta dok paradajz i korica ne dobiju lepu tamnu boju. Izvadite i servirajte toplo.

Prijatno!

P.S. Ukoliko pak ne volite tunjevinu nju možete zameniti mlevenim mesom po želji.

Fotografija je simbolična

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više