PUNJENI PATLIDŽAN: UKUSAN I ZDRAV RUČAK OČAS POSLA

od Marijana

Ukoliko ste u potrazi za laganim, a brzim ručkom, a u isto vreme obožavate kombinaciju tunjevine i povrća, ovaj obrok savršen je izbor za vas.

Sezona patlidžana uveliko je počela, stoga je sada pravo vreme da iskoristite njegovu svežinu, ali i povoljnu cenu i da napravite ručak za tili čas. Sve što vam je potrebno za njega jesu:

Sastojci:

  • dva poveća patlidžana
  • tunjevina
  • paradajz za kuvanje (šolja)
  • jedan zreo paradajz
  • dve šargarepe
  • jedan veći luk
  • biber
  • vegeta

Priprema:

Patlidžane dobro operite sa sve korom i isecite ih po dužini na dva jednaka dela (da dobijete ukupno četiri čamčića). Izdubite svaki deo i unutrašnjost koju ste izdubili naseckajte na sitne kockice. Za to vreme izdinstajte jedan crni luk i šargarepu. Dodajte u to patlidžan isitljen na kockice. Pržite luk, šargarepu i patlidžan 2-3 minuta. Sipajte šolju paradajza za kuvanje i dobro promešajte, dodajte začin po ukusu (biber i vegetu). Možete slobodno dodati još neki začin poput rzmarina, majčine sušice ili vlašca. Izdubljene patlidžane napunite ovom smesom, a potom preklopite paradajzom koji ste prethodno iseckali na kolutove. Zapecite u rerni na 200 stepeni nekih 20 minuta dok paradajz i korica ne dobiju lepu tamnu boju. Izvadite i servirajte toplo.

Prijatno!

P.S. Ukoliko pak ne volite tunjevinu nju možete zameniti mlevenim mesom po želji.

Fotografija je simbolična

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više