RECEPT ZA NAJUKUSNIJI DOMAĆI AJVAR

od Marijana

Sezona priprema zimnice uveliko traje, zato smo rešili da sa vama podelimo sjajan recept za najukusniji domaći ajvar koji smo prepisali od naših dragih prijatelja sa portala Kuhinjica.

Sastojci:
  • 2 kg patlidžana
  • 1 glavica belog luka
  • šećer
  • so
  • 5 kg crvene sveže paprike
  • 500 ml ulja
  • biber

Priprema:

Papriku oprati i ispeći na plotni. Ređati je u dublji sud da se potpari i kad se ohladi oljuštiti je i staviti da se dobro ocedi.

Isto to uraditi i sa plavim patlidžanom. Najbolje je ostaviti preko noći da se dobro ocedi od soka i patlidžan i paprika.

Sutradan samleti na mašini za meso papriku, patlidžan i beli luk. Staviti masu u šerpu, uliti malo ulja, začiniti i kuvati do ajvar do željene gustine.

Zatim puniti mlake tegle ajvarom, poklopiti, pretrpati i ostaviti da odstoji 24h.

Ukoliko vam pak preostane neki patlidžan obavezno isprobajte RECEPT u nastavku: PUNJENI PATLIDŽAN: UKUSAN I ZDRAV RUČAK OČAS POSLA
0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više