UVEK JE SAVRŠENO VREME ZA LAZANJE!

od Marijana

Ukoliko ste u potrazi za savršenim receptom za domaće lazanje, onda je pravo vreme da zavirite zajedno sa nama u Kuhinjicu i isprobati upravo recept koji su oni odabrali za nas.

U pitanju su njihove čuvene Dex lazanje. Ne samo što su brze i lake za pripremu, već su jedne od onih koje se tope u ustima i teraju nas da obližemo tanjir za sobom:

Sastojci:

  • 500 g kora za lazanje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 150 g crvenog luka
  • 100 g rendane šargarepe
  • 500 g junećeg mlevenog mesa
  • 150 g šampinjona
  • 200 g paradajz pelata
  • 150 ml soka od paradajza
  • 200 g sira trapista
  • origano
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • menta
  • 15 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka

Priprema:

Iseckan crveni luk pržiti na delu ulja, dodati rendanu šargarepu, mleveno meso, promešati i dinstati još par minuta. Zatim dodati iseckane šampinjone, paradajz pelat, sok od paradajza i začiniti.

U šerpi rastopiti puter sa ostatkom ulja, dodati brašno, propržiti, naliti mlekom i kuvati dok se bešamel ne zgusne. Sos posoliti i pobiberiti.

U tepsiju ređati redom kore, dinstano meso, bešamel sos, rendani trapist i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Završiti bešamelom i trapistom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 0C, oko 20 minuta. Prijatno!

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više