KO IM JOŠ MOŽE ODOLETI? RUSKE KAPE IZ NAŠE KUHINJICE!

od Marijana

Ovoga jutra prijele su nam se starinske ruske kape pa smo zamolili naše drage prijatelje iz Kuhinjice da sa nama podele recept kako to oni pripremaju ovu savršenu meku i ukusnu poslasticu sa predivnim filom i mnooštvo kokosa i čokolade.

Za ovaj preukusni dezert potrebno vam je :

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 50 ml obranog mleka
  • 45 ml ulja
  • 120 g brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 500 ml obranog mleka
  • 110 g šećera
  • 50 g brašna
  • 1margarin
  • 100 g čokolade
  • 20 g margarina
  • kokos

Priprema:

Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, brašno, mleko, ulje, kakao i prašak za pecivo. Razliti masu u pripremljenu tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, 25 minuta. Koru ohladiti i iseći okruglom modlom krugove od testa. Razmutiti brašno sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejati, dodati šećer i brašno i skuvati puding. Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom. Premazati jednu stranu kruga filom, preklopiti drugim krugom i okolo premazati filom. Posuti sa strane kokosom i odgore preliti rastopljenom čokoladom pomešanom sa maragarinom. Prijatno!

RECEPT ZA TIRAMISU TORTU NA DOMAĆI NAČIN: JEFTINO, A JEDNAKO UKUSNO!

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više