Ovoga jutra prijele su nam se starinske ruske kape pa smo zamolili naše drage prijatelje iz Kuhinjice da sa nama podele recept kako to oni pripremaju ovu savršenu meku i ukusnu poslasticu sa predivnim filom i mnooštvo kokosa i čokolade.
Za ovaj preukusni dezert potrebno vam je :
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 50 ml obranog mleka
- 45 ml ulja
- 120 g brašna
- 1 kašika kakaa
- 500 ml obranog mleka
- 110 g šećera
- 50 g brašna
- 1margarin
- 100 g čokolade
- 20 g margarina
- kokos
Priprema:
Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, brašno, mleko, ulje, kakao i prašak za pecivo. Razliti masu u pripremljenu tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, 25 minuta. Koru ohladiti i iseći okruglom modlom krugove od testa. Razmutiti brašno sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejati, dodati šećer i brašno i skuvati puding. Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom. Premazati jednu stranu kruga filom, preklopiti drugim krugom i okolo premazati filom. Posuti sa strane kokosom i odgore preliti rastopljenom čokoladom pomešanom sa maragarinom. Prijatno!
RECEPT ZA TIRAMISU TORTU NA DOMAĆI NAČIN: JEFTINO, A JEDNAKO UKUSNO!