Ništa nije tako vazdušasto, kremasto i ukusno kao što su one – princes krofne. Još kad ih mama spremi… To je tek prava stvar.
Ovaj izuzetno lagan, vanila kolač ne samo što ima sjajan ukus i miris detinjstva, već je i zapravo vrlo jednostavan za pripremu. Mnoge domaćice se ne upuštaju tako lako u ovu avanturu, verujući da nikada neće ispasti kao mamine, ali zapravo su u velikoj zabludi. Uz ovaj recept iz Kuhinjice princes krofne ne mogu, a da vam ne budu prosto savršene. Verujte nam na reč!
Sastojci:
- 4 šoljice vode
- 2 šoljice ulja
- 10 kašika brašna
- 4 jajeta
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 1 margarin
- 250 g šećera u prahu
- Šlag krema po želji
Priprema:
U posudu sipati vodu i ulje i ostaviti da vri. Zatim dodati brašno i mešati da ne ostanu grudvice. Sačekati da se malo ohladi, a onda ubaciti jaja, jedno po jedno. Sipati masu u špric i stavljati krofne u podmazan pleh. Peći na 200 stepeni oko 20 min. Ostaviti da se ohlade.
Staviti mleko da vri, a od toga odvojiti 0,2 dl za puding prašak. Promešati puding sa mlekom i šećerom da ne ostanu griudvice, a onda dodati u provrelo mleko. Mešati oko 5 minuta, a onda ostaviti da se ohladi. U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati u ohladjen puding. Iseći svaku krofnu na sredini i stavljati po jednu kašičicu fila i kašičicu šlaga. Ostaviti u frižideru 2 sata, a onda služiti.