NAPRAVITE SAME JESENJU SHEET MASKU ZA NEGU LICE!

od Marijana

Čini se da je tzv. sheet maska postala najpopularniji bjuti proizvod poslednjih meseci. Kako su ove maske izuzetno prijatne za kožu, lako se nanose i predstavljaju pravo uživanje i opuštanje rešili smo da podelimo sa vama jedan sjajan način kako ih i sami možete napraviti u svojim domovima.

Da biste napravili sheet masku pre svega vam je potrebna papirna maska koju ćete „potopiti“ u serum, a potom staviti na lice. Ovakve kompresovane papirne maske možete kupiti u bolje opremljenim drogerijama (a cena za 15 komada iznosi oko 280 dinara) što je morate priznati izuzetno pristupačno u poređenju sa cenom pojedinačnih sheet maski.

Ukoliko pak kompresovane papirne maske ne možete pronaći dobro će poslužiti i deblje pamučne maramica za jednokratnu upotrebu (odnosno jednokratne suve krpice za bebe) koje ćete prvo iseći u željeni oblik (dakle napraviti prorez za nos, oči i usne, a potom ćete primeniti identičan postupak kao i sa papirnom maskom za lice). Cena suvih krpica za bebe iznosi oko 400 dinara za 100 komada.

Serum ćemo napraviti na vrlo brz i jednostaavan način tako što ćemo u posudici izmiksati nekoliko domaćih sastojaka, i to: kašika meda, kašika ovsenih pahuljica i malo vrele vode. Kada dobro sjedinimo ove sastojke, procedićemo ih, a potom ćemo u tečnost staviti našu papirnu maramicu, odnosno masku. Kada je maska pokupila svu tečnost stavićemo je na lice i ostavićemo je da odstoji nekih 15 minuta nakon čega ćemo isprati lice.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više