KAKO DA SKROJITE SVOJ UDOBAN KUTAK U DOMU!

od Marijana

Čini se da je praznična sezona lagano ušetala u domove i da samo čekamo trenutak kada ćemo upaliti božićni radio, skuvati omiljeni čaj i ispeći kolačiće i zavaliti se u svoju udobnu fotelju iščitavajući knjige ili gledajući filmove. Upravo zato pravo je vreme da skrojite svoje mesto za opuštanje odnosno tzv. udoban kutak u kojem ćete jednostavno uživati.

Kako biste skrojili svoj idealan kutak sledite neka od naših uputstva i uživajte u udobnosti i toplini vašeg doma.

SVETLO, TOPLO I TIHO MESTO

Ovo trojstvo predstavlja jedinstveno pravilo kojim se treba voditi. Dakle pri izboru svog udobnog mesta birajte mesto koje je tiho, dakle koje će biti udaljeno od centra zbivanja u domu, koje će biti dovoljno toplo, ali i svetlo. Mesto kraj radijatora i prozora predstavlja savršeno mesto gde se možete „ugnezditi“, a takođe to možete učiniti i na okviru od prozora koji ćete dobro izolirati ćebićima i jastučićima. Na taj način imaćete dovoljno svetla, predivan pogled, a u isto vreme bićete izolovani i opušteni.

DEKORACIJA

Dekorišite vaše udobno mesto tako što ćete ga opremiti stvarima koje vas opuštaju, ali i inspirišu, nabavite mirišljave sveće, nekoliko toplih ćebića i jastuka, časopise, po koju knjigu i naravno šolju toplog napitka. Ispecite tople keksiće i uključite muziku koja vas opušta (to može biti zvuk kiše, kamina, klasična muzika, ali i rok balade, zašto da ne). Uvucite se u svoj kutak i prepustite se užitku.

UNESITE PRAZNIČNO RASPOLOŽENJE

Ukoliko ste od onih koji ne mogu da dočekaju praznike, unesite ih već sada u svoj dom! Sjajan način da to učinite jeste da svoj kutak dekorišete uz pomoć sijalica za jelku. Postavite ih duž kreveta, prozora ili na svoj zid i užživajte u njihovom svetlucanju i atmosferi kojom će ispuniti prostor.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više