PREMIJERA NOSOROGA U NOVOSADSKOM POZORIŠTU

od Marijana

U Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház priprema se druga premijera u 47. sezoni. Reč je o predstavi Nosorog, koja je zasnovana na drami Ežena Joneska, a čiju režiju potpisuje Nikita Milivojević.

Tim povodom je na sceni Novosadskog pozorišta, u scenografiji i dekoru predstave, upriličen razgovor između novinara i glumaca, te reditelja Nikite Milivojevića i direktora pozorišta Valentina Vencela.

Premijera ove predstave bila je predviđena za mart mesec, kada je njenu izvedbu odložila epidemija korona virusa, koja je, sa pravom se može reći, ovu temu dodatno aktuelizovala.

,,Već dugo godina planiram da radim ovaj tekst i stalno mi je delovalo da kad god uzmem da ga radim, kod nas neće biti kasno… A sada mi se čini da naš Nosorog nije mogao doći u pogodnijem trenutku… Ovaj komad je napisan iz potrebe da progovori o jednom ideološkom zagađenju, a lični utisak jeste da se trenutno radi o sveopštem – mentalnom i duhovnom zagađenju; da je naš život postao pozornica najraznovrsnije besmislenosti. Sa tim osećanjem ušli smo u ovu priču i moram reći da se dugo vremena nisam tako dobro zabavljao. Istovremeno, čini mi se da i ovde, kao i ispod svake dobre Joneskove komedije, leži taj jedan sloj koji nas opominje da smeh na površini znači jedno, a negde ispod nešto sasvim drugo“, naveo je reditelj Nikita Milivojević.

U podeli za predstavu Nosorog našli su se glumci: Aron Balaž, Blanka Dieneš, Agota Ferenc, Silvia Križan, Arpad Mesaroš, Atila Nemet, Robert Ožvar, Zoltan Širmer, Daniel Tot i Aleksandra Biro.

Izvor: Novosadsko pozorište

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više