GOOD SKINFLUENCE SLAĐA: KOD NAS SE NE PRIČA MNOGO O NEZI KOŽE, DOK S DRUGE STRANE ŠMINKA SPADA U NEOPHODNOST – NE ZABORAVIMO DA JE ŠMINKA PAK LEPŠA NA NEGOVANOJ PODLOZI!

od Marijana

Mlada influenserka Slađa (25) svoje iskustvo sa problematičnom kožom i problemima sa aknama sa kojima se, sigurno, većina nas u nekom periodu susrela, nije shvatila kao prepreku u životu, već kao svojstveni način da se edukuje, zainteresuje za ovaj problem i da stvori jedinstveni Instagram profil good skinfluence na kome zahvaljujući svom stečenom znanju pomaže svima onima koji se bore sa istim ili sličnim problemima.

Mnogo istraživanja, guglanja, isprobavanja, pogodaka i žestokih fail-ova… Sve je to neophodno da bi se razumela kozmetika i njen uticaj na kožu. Najviše me je motivisao dugogodišnji problem sa adolescentskim aknama da konačno prekinem da ih prekrivam i počnem da lečim svoje lice – priznala je otvoreno, u intervjuu za Svet lepote, ova predivna mlada dama, kojoj su kako sama kaže, pored treniranja, upravo čitanje o novinama u kozmetičkom svetu, ali i mackanje omiljena zanimacija u slobodno vreme.

Slađa je, inače, zaposlena u jednoj marketinškoj agenciji, koja je prepoznala njen talenat za marketing na društvenim mrežama, koji je ova mlada influenserka ispoljila i razvila upravo putem svog good skinfluence profila. Pokretanje profila je kaže, bilo sasvim slučajno, a na to su je nagnali pre svega neznanje i površnost ljudi o shvatanju važnosti negovanja zdrave kože:

Najveći uticaj je imalo to što se kod nas ne priča dovoljno o nezi kože kao prioritetu kad je lepota u pitanju, a šminka sa druge strane spada u neophodnosti. Meni zaista nije imalo logike da nije važno kako ti koža izgleda, dokle god imaš puder koji je dobro prekriva. Zaboravlja se važna stvar, a to je da šminka mnogo lepše i prirodnije izgleda na negovanoj podlozi.

Kao najlepšu stvar u svom poslu ističe upravo komunikaciju sa pratiocima:

Najlepše je definitivno komunikacija sa ljudima koji dele interesovanja koja i ti imaš! Nikada mi nije teško da odgovaram na poruke i kada ih ima mnogo možda ne odgovorim odmah, ali nikada ne ostavim seenovano. Znam kako je to kad te nešto zbunjuje (a kozmetika je često jako zbunjujuća) i koliko ti znači pomoć i da čuješ tuđe iskustvo.

PEH SA KOKOSOVIM ULJEM

Različita iskustva, traganja i isprobavanja mnogih kozmetičkih proizvoda Slađi su pomogla da usvoji mnoga znanja. Međutim, kao i u svakom usavršavanju i ovde se dogodi po koji peh. Slađin je kaže, bio u vezi sa kokosovim uljem:

Verovatno najgluplja stvar koju sam mogla da uradim jeste skidanje šminke kokosovim uljem. Koliko god da ulja divno uklanjanju šminku i nečistoće sa lica, kokosovo ulje je strašno sklono zapušavanju pora i meni je napravilo strašne bubuljice. Od tada, kokosovo ulje samo na telo ili u tanjir! 😀

SL: Imaš li neke osnovne savete za sve mlade devojke koje se tek upoznaju sa kozmetičkim proizvodima? Na šta treba obratiti pažnju? Šta izbegavati?

Slađa: Uglavnom bih rekla da izbegavaju da se kozmetikom bave u kuhinji! Dakle, ne limun, ne soda bikarbona, ne piling od kafe, ne samostalno mućkanje maskica. Osim što su jako štetni za kožu, DIY preparati ne sadrže konzervanse koji ih štite od bakterija, kontaminacije i razvoja drugih mikroorganizama.

SL: Imaš li neki savet za negu lica tokom jeseni, pa i zime?

Slađa: Pojačana hidratacija svakako, treba se zaštiti od vetra i hladnog vremena.. I bez obzira što napolju nema toliko sunca, zaštitni faktor je i dalje neophodan, jer je UVA zračenje (ono koje nam izaziva bore) prisutno čitave godine!

SL: Najčešće početničke greške u odabiru proizvoda prema tvom mišljenju su?

Slađa: Previše svega. Čini mi se da je u poslednjih par godina nega lica postala trend i takmičenje ko ima više koraka u rutini i sa više sastojaka. Ovo može da dovede do velikih problema sa kožom, pogotovo kada su početnici u pitanju. Držite se samo neophodnih stvari za početak, a to su čišćenje, hidratacija i SPF!

SL: Imaš li neki trik kojim se koristiš, a koji bi volela da podeliš sa nama?

Slađa: Za lepu kožu nema trikova. Konzistencija je ključ, dobro čišćenje i svakodnevna nega su ta famozna formula koju svi traže.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više