ZVEZDE OD PAPIRA U TRI KORAKA: POTREBNI SU VAM MAKAZE, LEPAK I PAPIRNE BAKALSKE KESE

od Marijana

Sigurno ste već videli masivne papirne zvezde koje vise sa plafona i predstavljaju tako bajkovitu i divnu dekoraciju za dom. Pomislili ste koliko su samo lepe, ali sigurno i komplikovane za napraviti? Verovali ili ne, za njihovu izradu potebno vam je svega nekoliko minuta, a finalni rezultat je neverovatan. Naoružajte se lepkom, makazama i papirnim kesama.

Najteži korak u izradi ovih zvezda, čini nam se, jeste pronalazak papirnih tzv. bakalnih kesa u kojima se pakuju grickalice, čajevi u zdravim hranama. Potražite na internetu ili konsultujte sugrađane gde ih možete nabaviti ili pak zamolite prodavce u lokalnim prodavnicama zdrave hrane da vam pomognu u potrazi.

Za izradu jedne velike zvezde potrebno vam je 7 kesa, stoga kada kupujete kese vodite računa o ovoj brojci kako ne biste bili u deficitu ili pak kupili previše kesa.

Kada su pak kese spremne potrebno je da ih nalepite jedne na drugu tako da uvek jedna strana kese bude „licem uz lice“ nalepljena sa suprotnom stranom druge (u vidu pogledajte kako), a potom kada nalepite i poslednju sedmu kesu (nju nalepite samo s jedne strane) izržite vrhove kesa u špic. Finalni potez jeste taj da spojite poslednju i prvu kesu licem u lice i time raširite prethodno spojene kese koje će formitrati oblik zvezde. Po želji ih možete posuti šljokicama ili prefarbati u određenu boju. Uživajte!

U vidu u nastavku pogledajte kako su to učinili na Instagram stranici sololishop:

Ukoliko ste u potrazi za dodatnim idejama kako da dekorišete svoj dom za ovogodišnje praznike obavezno bacite pogled na naš članak SJAJNE IDEJE ZA PRAZNIČNU DEKORACIJU DOMA!

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više