FUROŠIKI TEHNIKA PAKOVANJA POKLONA: PAKOVANJE POKLONA U TKANINE KAKO BISMO SAČUVALI OKOLINU!

od Marijana

U svetu se sve više praktikuje ekološki osvešćena kupovina, pa čak i pakovanje proizvoda. S tim u vezi na društvenim mrežama sve češće možemo se susreti sa sjajnim idejama kako da na vrlo kreativan, ali i ekološki način možemo upakovati praznične poklone tzv. furošiki tehnikom.

Furošiki tehnika (furošiki prev. krpa) japanska je tehnika pakovanja koja se zasniva na tome da poklon pažljivo upakujemo u neki materijal po želji, neki tekstil, a potom ga kreativno svežemo na različite načine, izbegnuvši na taj način sve potrošne materijale koji se sporo razgrađuju kao što su ukrasni papir, selotejp, trake… Na ovaj način ne samo što ćete i sami doprineti ekološkom osvešćenju i očuvanju okoline, već ćete onome kome poklon darujete dodatno pokloniti tkaninu koju i sam može da praktikuje u svrhu pakovanja ili pak šivenja nečeg posebnog za sebe. Zvuči zanimljivo i korisno, zar ne?! Zašto ne bismo pokušali?

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više